Vihje: Auto oli ajanut ihmeellisissä paikoissa lähellä vesistöä – Kadonnutta Raisa Räisästä etsittiin sukeltajien ja kaikuluotaimen avulla

12:58

Poliisi on jälleen tehnyt uusia etsintöjä lähes 19 vuotta sitten Tampereella kadonneen Raisa Räisäsen tapauksen tutkinnassa. MTV Uutisten tietojen mukaan merkkejä Räisäsen ruumista etsittiin huhti-toukokuun aikana vesistöalueella Tampereen Multisillassa.

Video: Raisa Räisäsen tapaus on muuttumassa murhatutkinnaksi

– Etsintöjä oli parin-kolmen kilometrin säteellä Multiojankadulta, joka oli Räisäsen oletettu katoamispaikka, tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen kertoo.

Tuominen ei vielä tässä vaiheessa halua kertoa, mihin etsinnät tarkemmin keskittyivät. Multisillan alueella on useampi järvi- tai muu vesistöalue.

– Mukana oli Suomenlahden merivartiosto, jonka kaikuluotainlaitteella käytiin läpi vesistön ranta-alueita. Lisäksi etsintöihin osallistui sukeltajia, Tuominen sanoo.

Etsinnät päättyivät tuloksettomina.

Taustalla vihje ihmeellisissä paikoissa ajaneesta autosta

Poliisin yksi keskeinen tutkintalinja Räisäsen katoamismysteerissä on ollut taksikuskin kertomus.

Taksikuski kertoi vuonna 2016 poliisille ottaneensa Räisäsen katoamisyönä 16.10. 1999 kyytiinsä Tampereen keskustasta Räisäsen tuntomerkkeihin sopivan tytön ja tämän seurassa olleen ulkomaalaistaustaisen miehen.

Kuljettajan mukaan tyttö oli ollut peloissaan siitä, miten hänen käy ja pohtinut ääneen, että mitähän hänelle tapahtuu.

Taksikuski kertoi poliisille kuljettaneensa heidät miehen ilmoittamaan osoitteeseen Multiojankatu 28. Se sijaitsee noin yhdeksän kilometrin päässä Tampereen keskustasta.

Tuomisen mukaan tuoreet vesistöetsinnät liittyivät sekä taksikuskin kertomaan että samoihin aikoihin vuonna 2016 tulleeseen toiseen vihjeeseen. Se koski Räisäsen katoamisaikaan Multisillan vestön liepeillä liikkunutta henkilöautoa. 

– Vihjeen mukaan henkilöauto oli ajanut yöllä ihmeellisissä paikoissa lähellä vesistöä, Tuominen kertoo.

Olisiko Räisäsen ruumista mahdollisesti kuljetettu kyseisellä autolla ja pudotettu lopulta vesistöön? Poliisi ei paljasta sitä, minkä vesistön lähellä autoon oli vihjeen mukaan kiinnitetty huomiota.

Poliisi epäilee, että Raisa Räisänen on surmattu. Tapausta tutkitaan tappona.

Räisäseen liittyvät vihjeet voi lähettää osoitteeseen paavo.tuominen@poliisi.fi tai rikosvihje.krp@poliisi.fi 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja