Englanti sai faneiltaan rajua palautetta – näin päävalmentaja reagoi kritiikkiin: "Outo ilmapiiri"

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate on ottanut kantaa englantilaisfanien buuauksiin.

Englanti pelasi tiistaina maalittoman tasapelin Slovenian kanssa. Ottelun jälkeen Englannin fanit buuasivat joukkueensa ponnettoman peliesityksen jälkeen pois kentältä, vaikkakin Englanti selvitti tiensä lohkovoittajana jatkopeleihin.

Ottelun jälkeen faneja kiittäneen päävalmentaja Southgaten suuntaan lensi myös muutama oluttuoppi. Southgate reagoi fanien rajuun reaktioon lehdistötilaisuudessa.

– En aio perääntyä siltä. Tärkeintä on, että fanit pysyvät joukkueen tukena. Ymmärrän minuun kohdistuvan narratiivin, ja se on parempi joukkueelle kuin se, että se kohdistuisi pelaajiin, Southgate totesi lehdistötilaisuudessa.

– Se luo kuitenkin epätavallisen toimintaympäristön. En ole nähnyt kenenkään muun jatkoon selvinneen joukkueen saaneen vastaavaa. Ymmärrän osan reaktioista, mutta pelaamme oudossa ilmapiirissä. 

Joukkueen luottotoppari John Stones ymmärtää, että fanit odottavat turnauksen ennakkosuosikkien joukkoon listatulta Englannilta parempia suorituksia.

– Ymmärrän fanien turhautuneisuuden, kun emme tee maaleja ja käytä paikkojamme. Se on jalkapalloa. Me jätimme kaikkemme kentälle, eikä se ole koskaan helppoa, Stones sanoo Sky Sportsin mukaan.

Englanti on tehnyt EM-turnauksen kolmessa ottelussaan vain kaksi maalia. Southgate ei kuitenkaan ole huolissaan joukkueensa pelivireestä.

– Mielestäni paransimme paljon pallollista peliämme ja loimme joitain hyviä hyökkäyksiä. Tällä hetkellä kyse on kovasta työstä, koska emme oikein pääse murtautumaan maalin eteen, Southgate perkaa.

– Moni asia on loksahtamassa paikoilleen. Turnauksen alla meillä oli paljon ongelmia, mutta nyt näytimme vaarallisemmalta. 

Tasapelistä huolimatta Englanti voitti oman lohkonsa. Se kohtaa neljännesvälierissä D, E tai F-lohkon kolmosen.

Lue myös:

    Uusimmat