Surkea Englanti buuattiin pois kentältä – tämä kuva kertoo kaiken

Englannilla oli tilaisuus osoittaa kriitikot vääriksi, kun se kohtasi viimeisessä EM-lohkopelissään Slovenian. Tuloksena oli kuitenkin uninen esitys ja maaliton tasapeli.

Englanti sai pallon kertaalleen maaliin 21. minuutilla. Osuma liputettiin kuitenkin paitsion takia pois. Bukayo Saka siirsi pelivälineen tyhjiin näppärän syöttökombinaation päätteeksi, mutta osuman alustanut Phil Foden juoksi tilanteessa selvästi linjan väärälle puolelle.

Englanti buuattiin pois kentältä, kun erotuomari vihelsi pilliinsä puoliajan merkiksi. Englanti loi avausjaksolla 0,69:n verran maaliodottamaa, joista 0,64 oli peräisin Harry Kanen viidestä laukauksesta. Slovenian maaliodottamaksi jäi avausjaksolta 0,11.

Ottelu oli niin tylsä, etteivät kaikki kannattajat onnistuneet edes pysymään hereillä.

Pitkään odotettuja vaihtoja

Toisella puoliajalla Gareth Southgate otti viimein uusia kasvoja kehiin, kun Kobbie Mainoo vaihdettiin tauolla kentälle. Hän korvasi keskikentällä Conor Gallagherin, joka avasi pelin Trent Alexander-Arnoldin tilalla.

20 minuuttia ennen täyttä aikaa myös Cole Palmer päästettiin ensi kertaa EM-kisoissa irti, kun hän korvasi Sakan. Alexander-Arnold sai sen sijaan kymmenen minuuttia penkiltä ja Anthony Gordon kolmisen minuuttia.

Vaikka etenkin Palmer oli oikealla laidalla pirteä, eivät vaihtopelaajatkaan onnistuneet muuttamaan ottelutapahtumia englantilaisfanien toivomalla tavalla.

Ottelu päättyi lopulta numeroin 0–0 (0,87–0,13 xG).

Samaan aikaan pelatussa C-lohkon ottelussa Tanska jäi vastaavasti maalittomaan tasapeliin Serbian kanssa. Tulosten myötä Englanti on lohkoykkönen viidellä pisteellä ja Tanska toinen kolmella pisteellä.

Slovenia sen sijaan varmisti kolmannen perättäisen tasapelinsä myötä historiansa ensimmäinen jatkopaikkansa EM-kisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat