EM-valmentaja mursi pelaajansa kyyneliin – piikitteli vielä pelin jälkeenkin: "En voi selittää sitä"

Hollannin päävalmentaja Ronald Koeman perusteli yllättävää ratkaisuaan ottaa keskikenttäpelaaja Joey Veerman pois kentältä vain puolen tunnin pelin jälkeen EM-tappiossa Itävaltaa vastaan. Sympatiaa ei juuri herunut.

Hollanti kärsi yllättävän 2–3-tappion Itävallalle EM-kisojen viimeisessä lohko-ottelussaan.

Ottelun puhuttanein hetki nähtiin kuitenkin jo avausjaksolla, kun Koeman otti Veermanin säälimättömästi pois kentältä reilun puolen tunnin kohdalla.

Veerman koitti peitellä itkuaan penkillä ja oli selvästi musertunut Koemanin ratkaisusta.

– Se oli tuskallinen hetki hänelle, mutta minun oli mielestäni tehtävä muutos. Ymmärrän, että se on hänelle tuskallista, mutta kun pelaamme näin 30 minuuttia, minun on tehtävä jotain, Koeman perusteli ottelun jälkeen.

Veerman pelasi ottelusta heikosti. Hän ei saanut puolituntisen aikana edes puolia syötöistään omille (9/19). Peräti 55 prosenttia kosketuksista johti pallonmenetykseen (16/29).

Räikein esimerkki Veermanin vaikeasta ottelusta tuli pelin 12. minuutilla, kun hän kompastui omiin jalkoihinsa Hollannin hyökätessä vastaan. Pallo karkasi ja tilanne kuihtui kasaan.

– Sinun on kysyttävä häneltä tästä. Hänen ominaisuutensa pitäisi olla hyvä pallon kanssa, mutta näin hänen kompastuvan palloon ja antavan sen pois. En voi selittää sitä, Koeman tylytti.

25-vuotias Veerman korvattiin Xavi Simonsilla, joka syötti toisen jakson alussa Hollannin 1–1-tasoituksen. Oranssipaitojen onni ei kuitenkaan kääntynyt, sillä se hävisi pelin lopulta 3-2-lukemin.

Veerman aloitti myös Hollannin EM-kisojen avausottelussa Puolaa vastaan. Hänet kuitenkin pudotettiin kokoonpanosta Ranskaa vastaan, eikä todennäköisesti enää avaa Hollannin seuraavassa ottelussa.

Hollannin neljä pistettä riittävät lähes varmasti viemään joukkueen lohkokolmosenkin tontilta neljännesvälieriin.

Lue myös:

    Uusimmat