”En voisi sanoa ei sille autolle” – F1-kuski tähyää yhä korkealle muttei aio roikkua epätoivoisesti mukana

Ilman F1-ajopaikkaa oleva Nico Hülkenberg ei etsi omien sanojensa mukaan epätoivoisesti uutta tallia, mutta jos Red Bullilta avautuisi tilaisuus, hänen olisi vaikea edes miettiä asiaa kahdesti.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Singaporen GP suorana 20.-22.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.25,
2. harjoitukset klo 15.25
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Singaporen GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vuonna 2010 F1-sarjaan tulleen Hülkenbergin jatko nousi puheenaiheeksi torstaina, kun Haas-talli ilmoitti jatkavansa Romain Grosjeanin ja Kevin Magnussenin kanssa myös ensi vuonna. Tätä ennen Hülkenbergin oli tiedotettu lähtevän nykyisestä tiimistään Renault’lta.

Kaudeksi 2020 paikkoja on vielä muutama vapaana, mutta niistä monet on jo korvamerkitty nykyisille kuskeille. Red Bull ja Toro Rosso ovat pääsääntöisesti pohtimassa nykyisiä kuskejaan myös ensi kaudeksi, samoin Alfa Romeo Antonio Giovinazzin kohdalla.

Robert Kubica on lähdössä Williamsilta, joka on ajautunut koko sarjan selvästi hitaimmaksi tiimiksi.

– Niin paljon kuin haluaisin jatkaa F1:ssä, sen täytyy olla myös järkevää. Tilaisuuden pitää olla todellinen enkä halua mitenkään epätoivoisesti pysyä F1:ssä ja ota kaikkea vastaan, Hülkenberg kommentoi Planet F1:n mukaan.

– En dissaa tai sivuuta Williamsia, mutta yleisesti ajateltuna se olisi tärkein juttu myös Haasin kanssa, hän lisää.

Vaihtoehdoista Red Bull on aivan omassa luokassaan. Jos talli ei näkisi nykyisissä nuorissa kuskeissaan riittävästi potentiaalia, se saattaisi turvautua poikkeukselliseen keinoon ja hakea kuskia oman ohjelmansa ulkopuolelta.

– En voisi sanoa ei sille autolle, Hülkenberg myöntää.

– Se olisi tietysti iso haaste. Kuten tiedämme, Max on tappaja ja yksi nopeimmista, hän viittaa Red Bull -tähti Max Verstappeniin.

Kaiken kaikkiaan tilanne on Hülkenbergin mukaan hänen vaikutusvaltansa ulottumattomissa. Hän kokee silti omaavansa yhä realistiset mahdolliset jatkolle F1-sarjassa.

Lue myös:

    Uusimmat