"En muista nimeä, mutta..." – kirjastoissa kuittaillaan mahdottomia pyytäville asiakkaille nokkelalla tavalla

Kirjastonhoitajilla ympäri maailman on oivat keinot näpäyttää asiakkaitaan.

"En muista, minkä niminen se oli, mutta siinä oli punaiset kannet."

Jos sinä olisit kirjastonhoitaja, kuinka innoissasi lähtisit näillä kriteereillä metsästämään asiakkaalle kirjaa kaikkien muiden punakantisten opusten joukosta?

"En muista nimeä..."

Kirjastoissa ympäri maailmaa onkin keksitty ovela näpäytys kaikille kirjan kansien perusteella opusta etsiville asiakkaille. Bonuksena on se, että saatat oikeasti löytää etsimäsi tästä hyllystä!

"En muista nimeä, mutta kansi oli punainen."Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Yllä oleva kuva on Yhdysvaltojen Massachusettsissa sijaitsevasta Framinghamin kirjastosta. Kuvalla on jo yli 118 000 tykkäystä Twitterissä.

Entä siniset kannet?

Madridissa asuva Twitter-käyttäjä Loulou julkaisi myös kuvan espanjalaisen kirjaston sinikantisille kirjoille varatusta hyllystä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

"Vitsi on siinä..."

Myös Karah Sutton jakoi kuvan Uudessa-Seelannissa sijaitsevasta Wellingtonin kirjastosta, jossa sinikantisille kirjoille oli oma hyllynsä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Eräs Twitter-käyttäjä ihmetteli, eivätkö asiakkaat todellakaan muista edes kirjailijan nimeä.

– Siinä on vaihtelevia tasoja. Joskus he muistavat kirjailijan. Yleensä he muistavat murusen siitä, mistä se kertoo (aina hyvin löyhästi). Vitsi on kuitenkin siinä, että aina he tarjoavat kannen väritystä, ihan kuin se auttaisi meitä löytämään sen, mitä se ei tee, aiemmin kirjakaupassa työskennellyt Sutton selittää.

Lähde: Mashable

***

Lue myös:

    Uusimmat