Lotta Kemppinen teki suomalaista yleisurheiluhistoriaa – "Menin sillä tavalla, että muilla on paineet"

Suomen Lotta Kemppinen pyyhkäisi sunnuntai-illassa EM-hopeaa naisten 60 metrin juoksussa Puolan Torunin hallikisoissa. Kemppinen kertoi MTV Urheilulle, että hän lähti nauttimaan finaalijuoksusta.

Kemppisen hopeamitali irtosi ajalla 7,22. 22-vuotias suomalaisjuoksija oli hämmentynyt, että ylsi kilpailussa kakkostilalle. Kemppinen on historian ensimmäinen suomalaisurheilija, joka on yltänyt hopeamitaliin arvokilpailuiden sileällä matkalla, kun otetaan lukuun 60 ja 100 metrin matkat, sekä miesten ja naisten sarjoissa.

– Huikeat tunnelmat, en tajunnut, että tässä kävisi oikeasti näin. En olisi voinut ikinä kuvitella, että olisi hopeaan mahdollisuudet. Olen todella iloinen, Kemppinen summasi olotilaansa kilpailun jälkeen.

Kemppinen oli finaalissa toisena samalla ajalla Hollannin Jamile Samuelin kanssa, mutta sekuntin murto-osat antoivat edun suomalaisen hyväksi. Suomen ennätyksen 7,16 tänä vuonna juossut Kemppinen kertoo, ettei ottanut turhaa stressiä finaalijuoksusta. 

– Menin finaaliin sillä tavalla, että muilla on paineet, voin vain nauttia ja juosta hyvän juoksun. Siinä, kun tiesi, että kaikilla on saumat juoksussa, niin piti vain juosta niin kovaa kun pystyy, Kemppinen sanoi. 

EM-hallikisojen päätöspäivänä saatiin myös juhlia toista suomalaismitalia, kun korkeushyppääjä Ella Junnila voitti pronssia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja