Elon Muskilta karkeakielinen viesti: "Painu..."

Muskin juutalaisvastaiseksi katsottu viestintä johti siihen, että muun muassa Apple ja Disney päättivät keskeyttää mainostamisen X:ssä.

Viestipalvelu X:n omistava miljardööri Elon Musk on pahoitellut juutalaisvastaiseksi katsottua viestintäänsä, mutta syyttää viestipalvelulleen selkänsä kääntäviä mainostajia kiristyksestä.

Musk ilmaisi X:ssä aiemmin tässä kuussa tukensa viestille, jossa näytettiin levitettävän salaliittoteoriaa siitä, että juutalaiset toisivat länsimaihin maahanmuuttajia heikentääkseen valkoista valtaväestöä. Muskin toiminta tuomittiin aina Valkoista taloa myöten.

Muskin juutalaisvastaiseksi katsottu viestintä johti siihen, että useat merkittävät mainostajat päättivät keskeyttää mainostamisen aiemmin Twitterinä tunnetussa viestipalvelussa. Joukkopakoon liittyivät muun muassa Apple, Disney, Comcast ja IBM.

Miljardööri pahoitteli keskiviikkona viestiä, jota hän kuvaili pahimmaksi ja tyhmimmäksi julkaisuksi, jonka hän on ikinä tehnyt.

– Olen pahoillani siitä tviitistä tai postauksesta, Musk sanoi.

– Se oli hölmöä minulta.

Mainostajien boikotti voi kaataa yrityksen

Musk sanoi häntä keskiviikkona New York Timesin Dealbook-konferenssissa haastatelleelle toimittaja Andrew Ross Sorkinille, että hänen viestinsä oli tulkittu väärin. Musk sanoi myös, että oli pyrkinyt selventämään päivitystä myöhemmissä viesteissään samaisessa viestiketjussa.

Hän kuitenkin tähdensi, ettei aio taipua mainostajien painostuksen alla.

– Jos joku yrittää kiristää minua mainoksilla, kiristää minua rahalla: painu vittuun, Musk lisäsi.

Miljardöörin tokaisua seurasi järkyttynyt hiljaisuus.

Karkeakielisestä kommentistaan huolimatta Musk myönsi, että mainostajien toimilla on vaikutusta viestipalvelun toimintaan.

– Jos yritys kaatuu mainostajien boikottiin, niin sitten se kaatuu. Se on sitten syy yrityksen konkurssiin ja kaikki saavat tietää sen, Musk sanoi.

Israelin-visiitti ei ollut pahoittelukiertue

Musk vieraili tällä viikolla Israelissa, jossa hän muun muassa tapasi pääministeri Benjamin Netanjahun ja vieraili Gazan rajan tuntumassa sijaitsevalla israelilaisella kibbutsilla.

Miljardööri sanoi Sorkinille, että Israelin-visiittiä oli suunniteltu jo aiemmin, eikä kyse ollut kiisteltyyn päivitykseen liittyvästä pahoittelukiertueesta.

Keskiviikkoisen haastattelun yhteydessä Musk myös kuvaili arvostavansa juutalaisuutta. Haastattelun aikana Muskilla oli kaulassaan koru, jonka hän oli saanut äärijärjestö Hamasin panttivangikseen ottaman israelilaisen vanhemmalta.

Muskin yhtiö X Corp. omistaa viestipalvelu X:n eli entisen Twitterin. X:ää on arvosteltu vihapuheen sallimisesta erityisesti sen jälkeen, kun Musk osti sen viime vuonna.

"Sankarista tuli antisankari" – Risto E. J. Penttilä arvioi, mihin Elon Musk pyrkii Venäjä-mielisillä teoillaan 4:59
"Sankarista tuli antisankari" – Risto E. J. Penttilä arvioi, mihin Elon Musk pyrkii Venäjä-mielisillä teoillaan. Juttu on lokakuulta.

Lue myös:

    Uusimmat