Tuleeko Teslasta viimein kansanauto? Reuters: Yhtiö aikoo aloittaa 25 000 euron sähköauton valmistuksen Saksassa

Nastat vai kitkat? Kysy itseltäsi nämä kysymykset, niin saat vastauksen 2:02
KATSO MYÖS: Nastat vai kitkat? Kysy itseltäsi nämä kysymykset, niin saat vastauksen

Reutersin lähteiden mukaan Tesla on lähellä autojen tuotantoa nopeuttavaa ja kustannuksia alentavaa ratkaisua.

Tesla suunnittelee aloittavansa 25 000 euron hintaisen sähköautomallin valmistuksen Saksan-tehtaallaan. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters lähteisiinsä perustaen. 

Uutistoimiston lähde ei kuitenkaan kertonut, milloin edullisten sähköautojen tuotanto alkaa. Tesla ei ole myöskään halunnut kommentoida asiaa Reutersille.

Yhtiön toimitusjohtaja Elon Musk on kauan suunnitellut julkaisevansa edullisemman automallin. Vielä vuonna 2022 Musk sanoi, että tarvittavaa tekniikkaa ei ole saatu haltuun. 

Lähteet ovat kertoneet Reutersille, että yhtiö on lähellä ratkaisua, joka mahdollistaisi sähköauton pohjan valamisen yhtenä kappaleena. Ratkaisu nopeuttaisi autojen tuotantoa ja alentaisi kustannuksia.

Teslan laajentuminen massamarkkinolle olisi yhtiölle hyvin tärkeää, jotta se pystyy saavuttamaan vuosittaisen tavoitteensa 20 miljoonan auton toimittamisessa vuoteen 2030 mennessä.

Musk vieraili tehtaalla

Musk vieraili viime viikolla Grünheiden tehtaalla kiittäen sen henkilökuntaa ahkerasta työstä. Samassa tapaamisessa Musk kertoi työntekijöille suunnitelmistaan rakentaa tehtaalla edullista sähköautoa. Tällä hetkellä Saksan-tehtaassa valmistetaan Teslan Model Y -automallia, joka on myydyimpiä sähköautoja Euroopassa.  

Reutersin mukaan sähköautoyhtiö aikoo kaksinkertaistaa Saksan-tehtaan tuotannon miljoonaan autoon vuodessa. Alkuvuodesta Tesla ilmoitti valmistavansa tehtaassa viikossa 5 000 autoa, joka tarkoittaa noin 250 000 autoa vuodessa.

Automarkkinoita analysoivan Jato Dynamicsin tutkimuksen mukaan sähköauton keskimääräinen hinta Euroopassa vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla oli noin 65 000 euroa ja Kiinassa vastaavasti noin 31 000 euroa.

Lähde: Reuters

 

 

Lue myös:

    Uusimmat