Elon Musk: SpaceX lennättää ihmisiä Mars-planeetalle jo muutaman vuoden päästä

Yhdysvaltalainen yrittäjä, sijoittaja ja keksijä Elon Musk väittää, että SpaceX-yritys voi viedä ihmisiä Marsiin jo viiden vuoden kuluessa. Pahimmassakin tapauksessa se vie enintään 10 vuotta.

SpaceX aikoo viedä ihmisiä Marsiin mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, mutta Elon Muskin mukaan pahimmassakin tapauksessa ihmiset astelevat Marsin pinnalla kymmenen vuoden sisällä. Aiheesta uutisoi Businessa Insider -lehti. 

Teslan toimitusjohtaja ja SpaceX-pomo kertoi aiheesta hiljattain podcastissa ja totesi, että suurin haaste on saada kehitetyksi alus, joka ihmiset Marsiin vie. Muskin mukaan SpaceX:n Starship on kaikkien aikojen monimutkaisin ja edistynein raketti.

Olennaista on optimoida Starship niin, että kustannukset saadaan järkevälle tasolle. Muskin mukaan tällä hetkellä ei pääsylippua Marsiin saa vielä millään rahamäärällä.

Töitä riittää siis vielä, mutta Musk arvelee, että hyvässä tapauksessa ihmisiä voitaisiin saada Marsiin viidessä vuodessa. Pahimmassa tapauksessa aikaa menee 10 vuotta.

Rahahuolet takana?

Maaliskuussa Musk tviittasi, että Starship laskeutuu Marsin pinnalle hyvissä ajoin ennen vuotta 2030. Pitkän tähtäimen tavoitteekseen Musk on aiemmin kertonut rakentaa 1000 Starship-rakettia, laukaista niitä kolme päivässä ja toimittaa miljoona ihmistä Marsiin vuoteen 2050 mennessä.

Hiljattain Musk varoitteli SpaceX:n väkeä, että pahimmassa tapauksessa voi edessä olla konkurssi, mikäli Starshipin moottorin kehitys ei etene toivotulla tavalla. Rahahuolet ovat ainakin toistaiseksi nyt takana, sillä yhtiö keräsi juuri reilun 300 miljoonan dollarin rahoituksen.

Lue myös:

    Uusimmat