Elokuvaohjaaja-käsikirjoittaja jakoi uutta tietoa Heath Ledgerin kuolinpäivästä ja puhelustaan tämän isän kanssa: "Se oli todella surullista"

Elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Stephen Gaghan kertoi podcastissa, miten sai tietää näyttelijä Heath Ledgerin kuolemasta vuonna 2008.

Journalisti Malcolm Gladwellin Revisionist History -podcast aloitti uuden rajoitetun sarjan nimeltä Development Hell, joka tarjoaa syvällisiä sukelluksia Hollywood-projekteihin, jotka eivät koskaan päässeet valkokankaille. Ensimmäisessä jaksossa Gladwell keskustelee elokuvaohjaaja-käsikirjoittaja Stephen Gaghanin kanssa.

Keskustelun edetessä se kääntyi edesmenneeseen näyttelijään Heath Ledgeriin. Ledger löydettiin kuolleena Manhattanin asunnosta 22. tammikuuta 2008. Hänen kuolemansa todettiin tapaturmaiseksi, ja sen syyksi katsottiin reseptilääkkeiden, kuten OxyContinin, Vicodinin, Valiumin, Xanaxin, Unisomin ja Restorilin, tappava sekoitus. 

Kun taloudenhoitaja löysi Ledgerin tuona päivänä elottomana, niin Gladwellin kirja oli Ledgerin yöpöydällä ja Gaghanin Blink-elokuvan käsikirjoitusluonnos hänen vieressään sängyssä.

Gaghan oli miettinyt kyseisen elokuvan pääosan esittäjäksi Ledgeriä. Hän oli tullut näyttelijän kanssa niin läheiseksi, että hänestä tuntui, että he tekisivät yhdessä lukuisia elokuvia. Blink-elokuvaa ei kuitenkaan loppujen lopuksi koskaan tehty.

Podcastissa Gaghan puhui nyt ensimmäistä kertaa siitä, mitä Ledgerin kuolinpäivänä tapahtui, ja tunteikkaasta puhelinsoitosta, jonka hän sai Ledgerin isältä Kimiltä tämän saavuttua paikalle yhdessä näyttelijän läheisen ystävän kanssa.

– He olivat siellä ruumiin kanssa ja käsikirjoituksemme oli hänen sängyssään, ja kirjasi oli yöpöydällä. Luulen, että numeroni oli käsikirjoituksessa kirjoitettuna. Nämä kaverit, kuten voitte kuvitella, ovat shokissa ja he soittivat siihen numeroon, enkä tiedä miksi, Gaghan kertoi podcastissa. 

Gaghan kertoi olleensa puhelinsoiton aikaan lentokentällä vaimonsa Minnie Mortimerin kanssa ja romahtaneensa.

– Jalkani menivät pois altani. Istuin kirjaimellisesti alas, koska ajattelin, että mitä. Tunteet, mitä he kävivät läpi, minun ei olisi pitänyt olla osallisena millään tavalla, ja silti ihmisenä tai jonain, joka vain välittää, olin vain siellä ja kuuntelin, ja vaimoni katsoi minua. Muistan hänen kasvonsa ja olin aivan sanaton. Kuuntelin ja kuuntelin ja kuuntelin. Se oli todella, todella surullista. Ja se on yhä surullista, Gaghan kertoi. 

Ledgerillä on nykyisin jo 18-vuotias Matilda-tytär, jonka äiti on näyttelijän ex-puoliso Michelle Williams.

Lue myös:

    Uusimmat