Mainos

EK:n Alahuhdalta kesätehtävä yritysjohtajille: Tehkää lahjoitus tai laskekaa palkkaanne

Elinkeinoelämän Keskusliiton puheenjohtaja Matti Alahuhta peräänkuuluttaa yritysjohtajilta toimia, jotta Suomi saataisiin nousuun.

Alahuhta huomauttaa oheisessa kirjeessään, että monilla yritysjohtajilla on mahdollisuus antaa vielä nykyistä enemmänkin, jotta kriisi saataisiin selätettyä.

Alahuhta toivoo, että johtajat miettisivät kesän aikana, mitä he voisivat tehdä Suomen tilanteen parantamiseksi. Alahuhta ehdottaa lahjoitusta jollekin yhteiskunnan alueelle tai palkan alennusta.

KOMMENTOI: Mitä mieltä olet Alahuhdan ehdotuksesta? Pitäisikö yritysjohtajien laskea palkkaansa maan edun takia?

Hyvä kollega,

Presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Juha Sipilä ovat vedonneet yhteiskunnan eri alojen toimijoihin, mukaan lukien meihin yritysjohtajiin, että luopuisimme omalta osaltamme joltakin osin eduistamme maamme nykyisen vaikean tilanteen helpottamiseksi.

Presidenttimme on näyttänyt tässä esimerkkiä jo pitkään ja pääministerimme on luvannut laskea palkkaansa viidellä prosentilla osana yhteiskuntasopimusta.

Me yritysjohtajat maksamme  paljon veroja, mukaan lukien nyt kaudeltaan pidentyvää solidaarisuusveroa. Silti monilla meistä on mahdollisuus antaa tässä tilanteessa vielä enemmänkin, jotta saisimme maamme kriisistä nousuun.

Olen itse päättänyt lahjoittaa vuosittain seuraavan neljän vuoden aikana huomattavan summan pääpainoisesti koulutukseen ja tutkimukseen. Nämä ovat mielestäni maamme tulevaisuuden kannalta hyvin keskeisiä alueita, joiden panostuksia hallitus on nykyisessä yleisessä niukkuudessa päätynyt leikkaamaan varsin paljon.

Toivon, että harkitset nyt kesän aikana, mitä voisit osaltasi, mahdollisuuksiesi mukaan tehdä yhteiskuntasopimuksen toteutuessa. Kyseeseen voisi tulla joko lahjoitus tärkeänä pitämällesi yhteiskunnan alueelle tai palkan alennus. Nyt on siis harkinnan aika ja päätöksesi toteuttamisen aika on sitten, kun yhteiskuntasopimus on tehty. Näin tuemme pääministerimme tavoin tämän tärkeän sopimuksen syntymistä. Sen toteutuminen on ratkaisevan tärkeää maamme saamiseksi nousuun.

Päätöksesi tulee luonnollisesti perustua täysin omaan harkintaasi, mutta olisi erinomaista, jos lähtisimme tähän mahdollisimman laajasti mukaan. Tämä olisi varmasti kaikille paras vaihtoehto. Se olisi myös merkki siitä, että me suomalaiset olemme tässäkin asiassa kansakuntana samassa veneessä.

Kannustavin terveisin,

Matti Alahuhta

Puheenjohtaja,

Elinkeinoelämän Keskusliitto


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.