Mainos

Ei rahaa EU:lta – Stora Enso ja Neste Oil lopettavat biodieselhankkeen

Euroopan komissio on julkistanut verkkosivuillaan arvion hankkeista, jotka ovat hakeneet EU:n NER-rahoitusta. Neste Oilin ja Stora Enson yhteistyöhanke ei ole rahoitettavien projektien listalla, mikä tarkoittaa sitä, että yhtiöt luopuvat biodieselhankkeesta.

Komissio on ottanut harkintaan 22 projektia Euroopan eri maista. Suomesta listalle pääsi Vapon suunnittelema Ajoksen biodieseltehdas. Asiasta kertoi ensimmäisenä Tekniikka & Talous -lehti.

Myös UPM:n Stracelin paperitehtaan yhteyteen Ranskaan suunnittelema biojalostamo pääsi listalle. UPM haki tukea myös Rauman paperitehtaalle, johon se suunnitteli biojalostamoa. Hanke pääsi Stracelin varasijalle.

Neste Oil ja Stora Enso testasivat koko ketjua puubiomassasta aina uusiutuvan dieselin raaka-aineena käytettävän biovahan tuottamiseen. Testaustyö toteutettiin uusiutuvan dieselin koelaitoksessa Varkaudessa vuosina 2009–2011.

Yhtiöt kertoivat tiedotteessa hiukan pettyneeseen sävyyn, etteivät ne olisi toteuttaneet hanketta, sillä investoinnit olisivat karanneet käsistä. Vuonna 2010 yhtiöt kertoivat, että toteutuakseen hankkeet tarvitsevat merkittävästi julkista tukea. Stora Enso ja Neste Oil aikovat jatkaa yhteistyötä muissa biojalosteissa.

Asiasta kertoi ensin Tekniikka&Talous-lehti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.