Ei pelikieltoa – KalPan tähti selvisi tästä törkytempusta illan otteluun

KalPan Oliver Kapaselta todella kyseenalainen temppu, selviää tarkistuksen jälkeen kakkosella 3:00
KalPan Oliver Kapaselta kyseenalainen temppu, selviää tarkistuksen jälkeen kakkosella

KalPan suurimmaksi hyökkäyspään tähdeksi keväällä noussut Oliver Kapanen, 20, ei saanut pelikieltoa perjantaina nähdystä poikittaisesta mailastaan.

Oliver Kapasen tarjoilemasta, Tapparan Heikki Liedestä niskan seutuville osuneesta, poikittaisesta mailasta nousi haloo perjantai-illan tulikuumassa välieräottelussa.

Kapanen sai poikittaisesta vain kaksiminuuttisen, mikä kirvoitti Tappara-käskyttäjä Rikard Grönborgin lausumaan asiasta mielipiteensä ottelun jälkeen.

– Odotan samaa rangaistusta, minkä (Nicholas) Baptiste sai, Grönborg ilmoitti.

Grönborg viittasi helmikuun lopulla tapahtuneeseen tilanteeseen, missä Baptiste löi poikittaisella mailalla Pelicansin Lars Bryggmania niskan seudulle.

Baptiste sai tilanteesta yhden ottelun pelikiellon.

Kapaselle ei kuitenkaan ole langetettu pelikieltoa.

Kun tekoa tarkasteltiin jo ottelun aikana videolta tilannehuoneessa, eikä tuomio ollut kuin kaksiminuuttinen, tapaus ei automaattisesti edennyt kurinpitoon.

MTV Urheilun tiedossa ei ole, tekikö Tappara tutkintapyynnön SM-liigan kurinpidolle Kapasen mailaniskusta. 

Keskushyökkääjä on joka tapauksessa normaaliin tapaan KalPan kokoonpanossa ykkösketjussa, kun kuopiolaiset lähtevät hakemaan ryöstöä Tampereelta.

KalPa on tehnyt muutamia paikanvaihtoja kokoonpanoonsa, mutta lähtee otteluun samalla miehistöllä kuin perjantaina. Tapparan kokoonpano on muuttumaton.

KalPa pelaa illan ottelussa selkä seinää vasten, sillä Tappara johtaa sarjaa perjantain 4–0-vierasvoittonsa myötä otteluvoitoin 3–1.

Samoin otteluvoitoin lähdetään pelaamaan myös Lahdessa, jossa Kärpät yrittää pitkittää kevättään ottelusarjaa johtavan Pelicansin vieraana. Sekä Kärppien että Pelicansin kokoonpanot ovat identtiset kuin perjantaina Oulussa pelatussa ottelussa, jonka Kärpät vei 1–0.

SM-liigan välieräottelut Tappara–KalPa ja Pelicans–Kärpät alkavat kello 17 ja ovat nähtävissä suorana MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat