Ei enää pienintäkään epäilystä: Hän on maailman paras CS-pelaaja

Counter-Striken maailman parhaalla joukkueella on riveissään myös maailman kiistatta paras pelaaja. Natus Vinceren eli Navin voitto sunnuntain BLAST-finaalissa rikkoi ennätyksiä niin yksilö- kuin joukkuetasollakin

Sunnuntai-iltana päättynyt BLAST Premierin maailmanfinaali oli komea päätös CS-vuodelle 2021 ja samalla turnaus vahvisti vuoden kaksi suurta tarinaa: Maailman paras CS-joukkue on Natus Vincere ja maailman paras pelaaja on Navin Aleksandr "s1mple" Kostyliev. Viimeisin muistutus tästä saatiin loppuottelussa, kun ukrainalais-venäläinen superjoukkue sai vastaansa suurimman kilpailijansa Gambit Esportsin.

Itä-Euroopasta ponnistavien tiimien kohtaamisessa nuorempi Gambit yllätti heti. Avauskartta Mirage lähti Vladislav "nafany" Gorshkovin luotsaaman Gambitin pussiin jokseenkin yllättäen, sillä kyseessä oli Navin valinta. Kostyliev ja kumppanit kuitenkin vastasivat nopeasti voittamalla Ancientin.

Avauskartoissa urheasti taistellut Gambit joutui kuitenkin taipumaan ratkaisevassa Infernossa, sillä Kostyliev löysi kolmanteen karttaan aiempaakin kovemman vaihteen. Maailman kiistaton ykköspelaaja kyykytti eliittitason vastustajaa kuin mitätöntä divarijoukkuetta ja johti Navin kylmäävään 16-6 voittoon.

Koko ottelun aikana ukrainalainen supertähti ylsi 77 tappoon kuollessaan 40 kertaa. Kostylievin rating oli uskomattomat 1,62.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Hurjan suorituksensa siivittämänä Kostylieville myönnettiin HLTV:n turnauksen parhaan pelaajan palkinto, jonka myötä yhden vuoden aikana voitettujen MVP-palkintojen ennätys meni rikki. Tähän mennessä ennätystä piti hallussaan Nicolai "device" Reedtz, joka voitti vuonna 2018 seitsemän vastaavaa palkintoa. Kostylieville sunnuntain pysti oli kahdeksas. Kaikkien aikojen MVP-tilastoissa Kostyliev ja Reedtz ovat kuitenkin edelleen tasoissa, sillä molemmilta löytyy palkintoja koko uran ajalta 19 kappaletta.

Samalla turnausvoitto laittoi ennätyskirjoja uusiksi joukkuetasolla. Natus Vincerelle BLAST-turnausvoitto oli vuoden kuudes huipputason kultamitali, joiden myötä hallitsevan major-mestarin kassaan on kilissyt yhteensä 4 275 000 dollaria palkintorahaa, josta BLAST-finaalin osuus oli 500 000 dollaria.

Palkintorahoilla mitattuna kyseessä on ylivoimaiseti menestyksekkäin CS-kalenterivuosi koskaan. Tanskalaisen Astraliksen edellinen ennätys niin ikään vuodelta 2018 oli 3,6 miljoonaa dollaria.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

CS-maailma vetäytyy nyt joulutauolle, jonka aikana perinteisesti lyödään lukkoon tulevan kauden kokoonpanomuutoksia. Seuraavan kerran huipputiimit nähdään pelikentillä Puolassa kun maailman katseet kääntyvät IEM Katowiceen 15. helmikuuta eteenpäin.

Lisää esports-uutisia Assembly.org-sivustolla!

Lue myös:

    Uusimmat