Ei enää limaisia kylpyleluja! Näin peset ja estät homeen muodostumisen

Hyvästit limaisille kylpyleluille! Lue niksi, millä vältyt äklön sisäliman muodostumiselta.

Kylpylelut tuovat suurta riemua niin pienille kuin isommillekin vesipedoille. Joka vanhemman kauhuksi lelu muuttuu silloin, kun lelua tyhjentäessä veden mukana tulee hometta.

Kylpylelujen kuivaaminen on salatiedettä – vaikka kuinka yrität, et millään saa kaikkia vesiä pois. Pikku hiljaa vesi muodostaa homeisen limakerroksen lelun sisään. Mikä avuksi? Lue miten voit puhdistaa jo limaantuneen lelun ja kuinka yksinkertaista on estää liman muodostuminen.

Tee näin:

Sekoita kaksi desiä etikkaa neljään litraan vettä. Laita lelut likoamaan tunniksi. Purista vesi pois. Toista käsittely, mikäli kaikki home ei poistunut.

We Love Being Moms -sivuston mukaan valkaisuaine on etikkaa tehokkaampi homeenpoistoon. Laita kaksi desiä vetyperoksidia neljään litraan vettä. Anna lelujen liota tunnin, purista neste lelusta ja huuhtele useamman kerran, jotta saat varmasti kaiken vetyperoksidin pois.

Miten välttyä liman muodostumiselta?

Vältyt liman muodostumiselta liimaamalla kylpylelun reiän umpeen kuumaliimapistoolilla. We Love Being Moms-sivuston Heather kertoo, että hänen 17 liimatusta kylpylelusta vain yhden liimakorkki on pudonnut kolmessa kuukaudessa.

Eli, kun teille saapuu uusi kylpylelu, estä liman muodostuminen liimaamalla reikä kiinni ennen ensimmäistä käyttöä. Yksinkertaista!

Lue myös:

    Uusimmat