Mainos

Ehrnrooth: Mitään ei jää hampaankoloon

Vuorineuvos Casimir Ehrnrooth sanoo kypsytelleensä pitkään ratkaisuaan luopua keskeisistä Suomen talouselämän johtopaikoista. Hän sanoo olleensa hiljaa, koska "ennen yhtiökokouksia ei voi toitottaa asioita julki ja omasta mielestäni eväät on jo syöty." Huhtikuun alussa 68 vuotta täyttävä Ehrnrooth aikoo jäädä viettämään eläkepäiviään Suomeen.

Ehrnrooth sanoo STT:n puhelinhaastattelussa, ettei hänelle jää mitään hampaankoloon Suomen talouselämää vastaan. -Siksi en aio myöskään kirjoittaa muistelmia, koska mitään selvittämättömiä asioita ei ole, hän sanoo.

Ehrnrooth myös suhtautuu epäillen ajatukseen, että häneltä vastaisuudessa kysyttäisiin neuvoa tai mielipidettä ajankohtaisista asioista. -Minä olen kyllä käytettävissä, mutta ei yleensä eläkeläiseltä paljon kysytä. Jokaisella on oma aktiiviaikansa, kyllä on nuorempien asia jatkaa, hän arvioi.

Viime perjantaina Nokia kertoi, että yhtiön hallituksen puheenjohtaja Casimir Ehrnrooth luopuu paikastaan. Ehrnrooth on myös jättämässä paikkansa UPM-Kymmenen hallituksessa ja Merita-Nordbankenissa. Hänen mielestään suomalais-ruotsalainen yhteistyö toimii aika lailla hyvin pankin hallituksen näkökulmasta katsoen.

Ehrnrooth on vaikuttanut keskeisten suomalaisyhtiöiden johdossa lähes 40 vuotta. Pitkä ura metsäteollisuudessa alkoi vuonna 1962 Kaukas Oy:ssä, josta se jatkui mm. Kymmene-yhtiöiden kautta nykyiseen UPM-Kymmeneen. Sen pääjohtajana hän toimi vuosina 1986-1991. Ehrnrooth kuvaileekin, että metsäteollisuus on edelleenkin hänen lempilapsensa.

Kesällä 1991 Ehrnrooth lähti Teollisuuden keskusliiton puheenjohtajan paikalta. -Minä katsoin, ettei minulla ollut siellä mitään vaikuttamismahdollisuuksia, kun silloisen Teollisuuden keskusliiton mielipiteitä ei kuunneltu. Näin ollen katsoin oikeaksi väistyä ja muutenkin minä olin jatkoajalla, sillä olin palvellut TKL:ää tavanomaiset kolme vuotta ja sitten se ylimääräinen neljäs vuosi jäi vajaaksi, hän sanoo.

Suomi pysyy kotimaana

Haastatteluissa Ehrnroothin tapana ei ole ollut lähteä ruotimaan vapaa-aikaansa eikä harrastuksiaan. Tänäänkin hän tyytyi sanomaan, että perhokalastus riittää vastaukseksi kysymykseen, mitä hänen vapaa-aikaansa kuuluu. Ehrnrooth korostaa, että kotiosoite säilyy vastaisuudessakin Helsingissä eikä hän ole muuttamassa Suomesta pois.

Julkisuudessa on kerrottu, että Ehrnrooth järjestäisi läksiäisjuhlansa ensi kesänä Venetsiassa. -En lähde kommentoimaan yksityisiä tilaisuuksia, eräitä ystäviä olen kyllä kutsunut Venetsiaan, Ehrnrooth sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.