Mainos

Egyptissä levotonta - suomalaisturistit jatkavat silti lomafiiliksellä

Egyptissä on matkatoimistojen kautta tällä hetkellä tuhansia suomalaismatkaajia huolimatta viime päivien levottomuuksista.

Viimeksi yöllä Egyptin pääkaupungissa Kairossa poliisi ampui kyynelkaasulla ajaakseen keskustaan leiriytyneet mielenosoittajat. Mielenosoittajat vaativat presidentin ja hallituksen eroa.

Suurimpien suomalaismatkatoimistojen kautta ei ole matkailijoita Kairossa, vaan turisteja välitetään enimmäkseen Sharm-el-Sheikin ja Hurghadan alueille. Muun muassa Finnmatkat ja Tjäreborg ovat peruneet tämänpäiväiset Kairon-retket.

Matkan varanneita ei huoleta

Niko Pihlaja ja Heta Hakkarainen varasivat Egyptin-matkansa viime viikolla.

- Tätä päivää ennen emme tienneet Egyptin mellakoista. Lähteminen ei pelota, kolmekymmentä astetta lämpöä houkuttaa, sanovat Pihlaja ja Hakkarainen.

Matkatoimistossa ei myöskään mainittu Egyptin levottomasta tilanteesta.

- Meille kerrottiin, että paikka on rauhallinen turistikohde, joka sopii lapsille. Ei mitään negatiivista sanottu paikasta, kertovat Pihlaja ja Hakkarainen.

Matkanjärjestäjät kertovat, että matkalle lähteviltä on tullut muutamia huolestuneita kyselyitä matkanjärjestäjille, mutta peruutuksia ei ole tehty. Matkakohteissa olevat suomalaisturistit ovat matkaoppailta tulleiden tietojen mukaan levollisin mielin.

Sekä matkatoimistot että UM seuraavat tilannetta. UM päivittää parhaillaan matkailutiedotettaan Egyptiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.