Eero Ettala kertoo hurjimmasta kokemuksestaan liikenteessä: "Auto ei vain pysähtynyt"

Eero Ettala nähdään jälleen Suomen surkein kuski -ohjelman juontajana. 

Suosittu Suomen surkein kuski palaa pian MTV3-kanavalle uuden, kuudennen tuotantokauden jaksojen kera. 

Ohjelmassa seurataan kahdeksaa maamme huonointa kuskia, jotka kilpailevat toisiaan vastaan ajotaituruutta vaativissa tehtävissä. Parhaimmin tehtävistä suoriutuneet kuskit tiputetaan kisasta pois, kunnes jäljellä on enää Suomen surkein kuski.

Ohjelman juontajana nähdään toistamiseen lumilautailija Eero Ettala. Miehen mukaan uudella kaudella nähdään jälleen laaja kirjo erilaisia kuskeja, joita suomalaisilla maanteillä vaikuttaa. 

– Aina sitä ajattelee, kun on yksi kausi tehty, ettei varmasti löydy yhtä surkeita kuskeja kuin viimeksi oli, mutta kyllä niitä sitten vain tulee. 

Ettalan mukaan useat ohjelmaan osallistuvat kuskit kuvittelevat olevansa parempia kuin he oikeasti ovatkaan, ja ajattelevat lähtevänsä kotiin jakson tai parin jälkeen. Loppujen lopuksi joku kuitenkin havahtuu olevansa finaalissa ja kilpailevansa siitä, ettei häntä kruunattaisi Suomen surkeimmaksi kuskiksi. 

Mies on itsekin joutunut liikenteessä hurjiin tilanteisiin. Yksi mieleenpainuvimmista tapauksista oli aikoinaan, kun Ettala matkusti Yhdysvaltoihin Nevadaan ja lähti ajamaan vuokra-autollaan määränpäähänsä lentokentältä pitkän matkustamisen jälkeen. Mies oli erittäin väsynyt pitkän matkan tähden, keli äityi todella huonoksi matkan varrella, eikä autoa oltu varusteltu talvea varten millään tavalla. 

– Tuulilasin läpi näki ainoastaan Star Wars -tyyppisesti tiheää lumisadetta ja edessä oli yli tunnin matka vuoren yli, että pääsee hotellille. 

– Olin yksin ajamassa ja aina kun painoin jarrua, liu'uin autolla semmoiset kaksikymmentä metriä eteenpäin. Muistan esimerkiksi kun vuorella tuli punaiset valot ja pistin jarrun pohjaan, ja painoin vaan suoraan punaisista läpi, kun auto ei vain pysähtynyt. Onneksi ei ollut muuta liikennettä. 

Vaikka reissusta selvittiin ehjin nahoin, Ettala kertoo miettineensä jälkikäteen, että hänen olisi pitänyt ottaa huone lentokenttähotellista ja jäädä odottamaan parempaa ajokeliä. 

– Nuorena ja typerästi lähti haastamaan sinne liikenteeseen. 

Suomen surkein kuski MTV3-kanavalla 29.10. klo 20 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat