Taas etsitään Suomen surkeinta kuskia – tässä ovat uudet kuljettajat!

Kahdeksan maamme huonointa kuskia kilpailee Suomen surkein kuski -ohjelmassa.

MTV3-kanavan kestosuosikki Suomen surkein kuski palaa Maikkarille kuudennen kauden jaksoin 29.10. klo 20. 

Ohjelmassa seurataan kahdeksaa maamme huonointa kuskia, jotka kilpailevat toisiaan vastaan ajotaituruutta vaativissa tehtävissä. Parhaimmin tehtävistä suoriutuneet kuskit tiputetaan kisasta pois, kunnes jäljellä on enää Suomen surkein kuski.

Alkavalla kaudella saamme seurata niin arkoja ja paniikinomaisesti ajavia sunnuntaisuhareita kuin poliiseja karkuun kaahailevia hurjapäitä. Kuskien taitoja testataan vaihtelevissa olosuhteissa, joissa lumi, jää ja loska tuovat uuden ulottuvuuden vauhti -ja jarrutustehtäviin.

Ohjelman juontajana jatkaa Ota rahat ja juokse sekä Mestareiden mestari -ohjelmista tuttuEero Ettala.Kuskien suorituksia arvioivat tuttuun tapaan Jussi Pohjonen, Sari Nuolikoski ja Tuomo Nikkola.

Kuudennen kauden kuskit apukuskeineen:

Raisa, 20, Turku ja Selma, 19, Turku

Raisalla (kuvassa oik.) on ollut ajokortti vasta kaksi vuotta, mutta senkin aikana on ehtinyt tapahtua yhtä sun toista. Ajaessaan inssiään ensimmäisen kerran, Raisa melkein ajoi ihmisen päältä ja täten joutui suorittamaan inssin uudelleen. Eikä kauaa mennyt, kun tilanne lähes toistui Selman muuton yhteydessä, jolloin auton alle oli jäädä kolme ihmistä. Näiden pikkuisten läheltä piti -tilanteiden lisäksi Raisa on melkein ajanut sillalta alas, pakittanut penkkaan sekä ajautunut melkein jokeen auton kanssa. Selman mielestä läheltä piti -tilanteille on tultava loppu.

Patrik, 21, Helsinki ja Arttu, 24, Vantaa

Patrik (kuvassa oik.) on omistanut ajokortin vuoden verran. Tässä ajassa Patrik on jo napannut kahdeksan ylinopeussakkoa ja korttikin on ollut puoli vuotta kuivumassa. Kuorma-autokuljettajana toimivalla apukuskilla Artulla on niin ikään ajokortti kuivumassa. Näin on käynyt jo peräti kahdeksan kertaa. Patrik kuvailee itseään rattiraivon omaavaksi kuskiksi, jonka haasteiksi lukeutuvat tilannenopeudet ja keskittyminen ajamiseen.  

Pia, 47, Vantaa ja Ninette, 49, Helsinki

Päiväkodissa opettajana työskentelevä Pia (kuvassa oik.) on rauhallinen ja arka kuski. Pian mukaan auto vie häntä, eikä hän autoa. Arkuus kuskina juontaa ympäriltä tulleiden apukuskien palautteisiin. Itseluottamus kuskina on romahtanut täysin ja epävarmuuden johdosta auton rattiin hyppääminen on joka kerta suuri kamppailu. Pahimmillaan Pia menee niin lukkoon, ettei pysty enää toimimaan auton ratissa, jolloin vaihtoehdoksi jää enää kuskin vaihto. Itkuilta ja paniikilta ei tehtäviä suoritettaessa vältytä. Jokainen tehtävästä selviäminen on Pialle suuri voitto!

Hanna, 40, Parainen ja Eva, 40, Helsinki

Hanna (kuvassa oik.) on suurperheen äiti, jolta löytyy ajokokemusta lähinnä Paraisten saariston hiljaisilta teiltä. Autokoulun Hanna on ajanut niin ikään melko rauhallisissa merkeissä Ahvenanmaalla. Apukuski Eva on tuntenut Hannan jo yläasteajoilta ja kuvailee Hannaa nauravaksi kuskiksi, joka yrittää naurullaan peitellä hermostuneisuuttaan. Hermostuneisuuden lisäksi Hanna kammoaa poliiseja, hosuu liikenteessä, eikä kykene miettimään matkaa kokonaisuutena. 

Roosa, 21, Seinäjoki ja Emilia, 20, Seinäjoki

Jos lähihoitajaksi opiskelevalta Roosalta (kuvassa oik.) kysytään, mitkä ovat parhaimmat ajokengät, vastaus on korkokengät. Roosa on saanut ajokortin kolme vuotta sitten, mutta ei ole ajanut autoa liki kahteen vuoteen. Autokoulun ensimmäisellä tunnilla Roosalle opetettiin missä polkimet ja käsijarru sijaitsevat, mutta ne menevät edelleen sekaisin keskenään. Roosan kokemattomuuden vuoksi myös liikennesäännöt ovat päässeet unohtumaan.

Heikki, 57, Tampere ja Johanna, 45, Tampere

Heikki (kuvassa oik.) on omistanut ajokortin vuodesta 1979 eikä onnettomuuksiltakaan ole vuosien aikana vältytty. Heikin mielestä kaikille tapahtuu töppäyksiä, mutta Heikin ohjelmaan ilmoittaneen ystävän mielestä töppäyksiä on nyt nähty riittävästi. Apukuskina Heikillä toimii Jossu, jonka mielestä Heikki on nykivä kuski. Rauhallisen Heikin mielestä elämässä ei ole mikään kiire mihinkään, joten miksi liikenteessäkään pitäisi kiirehtiä.

Aleksanteri, 22, Tampere ja Wilma, 21, Tampere

Rauhallinen ja pedantti Aleksanteri (kuvassa oik.) on omistanut ajokortin pari vuotta. Aleksanteri kertoo ajavansa ainoastaan, kun pitää kuskata isompia tavaroita autolla, eli suunnilleen kerran kahteen kuukauteen. Tästä voikin nopeasti laskea, ettei Aleksanteri ole paljoa liikenteessä viihtynyt. Aleksanterin rauhallinen luonne muuttuu liikenteessä hermostuneeksi. Apukuskina Aleksanterilla on tyttöystävä Wilma. Wilman mieleen on jäänyt lukuisat kerrat, kun Aleksanteri on ajanut yksisuuntaista väärään suuntaan ja kokeekin olonsa turvattomaksi hänen kyydissään.

Minna, 55, Kuopio ja Johanna, 31, Kuopio

Minnalla (kuvassa oik.) on mielenkiintoisia ajotottumuksia: hän ei kovin herkästi lähde kääntymään autolla vasemmalle, sillä se on huomattavasti oikealle kääntymistä vaikeampaa. Minna omistaa myös kaksi parkkipaikkaa autolleen: kahden parkkiruudun maksamisen taloyhtiölle on Minnan mukaan halvempaa, kuin kolhuista tulleiden korvauksien maksamisen viereisille autoille. Kahdeksan vuotta sitten Minnalle kävi köpelösti liikenteessä ja auto pyörähti ympäri. Talvella sattunut pyörähdys jätti Minnaan talviajon pelon. Apua pelkoon on tultu hakemaan Suomen surkeimmasta kuskista.

Suomen surkein kuski MTV3-kanavalla 29.10. klo 20 alkaen.

Juttua muokattu 24.10. klo 15.52. Korjattu tamperelaisen Johannan ikä.

Lue myös:

    Uusimmat