Edmonton Oilersin rakastettu jäsen menehtyi, Esa Tikkaselta ja Wayne Gretzkylta koskettavia muistoja – "Seuran dynastian 7. mies"

NHL-seura Edmonton Oilersin pitkäaikainen huoltaja Joey Moss on menehtynyt 57-vuotiaana. Myös seuran suomalaislegenda Esa Tikkanen on kommentoinut pidetyn kiekkopersoonan kuolemaa. 

Moss teki töitä Oilersille kaudesta 1984-85 lähtien. NHL-legenda Wayne Gretzky suositteli häntä tehtävään. 

Kanadalaissuuruus lausui kauniita sanoja Mossista suru-uutisen jälkeen. 

– Sanon tämän kaikkien hänet tunteneiden pelaajien puolesta: olemme todella surullisia Joeyn poismenosta. Olimme kaikki onnekkaita, kun saimme olla osa hänen elämäänsä niin monen vuoden ajan. Hänen rakkautensa elämää kohtaa toi hymyn kaikkien kasvoille. Oli kyseessä sitten kahvihetki ennen harjoituksia tai iso hali voiton tai tappion jälkeen, hän antoi elämälle perspektiiviä. Jäämme kaipaamaan häntä, mutta emme unohda häntä. Kerran Oiler, aina Oiler. Lepää rauhassa, Joe, Gretzky totesi NHL:n verkkosivuilla

Moss, joka syntyi Downin syndrooman kanssa, teki vaikutuksen myös Esa Tikkaseen. Suomalaishyökkääjä edusti Oilersia Gretzkyn rinnalla seuran kultavuosina 1980-luvulla. 

– Mies, joka ei koskaan antanut muuta kuin parhaansa, eikä valittanut ikinä mistään. Todellinen Hall of Fame -tason huoltaja, Edmonton Oilersin dynastian 7. mies...ja mikä kansallislaulun laulaja! Tikkanen kirjoitti Mossista Twitterissä

Moss nostettiin Albertan provinssin urheilun kunniagalleriaan vuonna 2015. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja