Edmonton Oilers -hyökkääjä toteutti vaarallisen koston – valmentaja puolustelee tekoa

Edmonton Oilersin voimahyökkääjä Milan Lucic joutuu NHL:n kurinpidon kuultavaksi tempustaan.

Tapahtuma sattui Edmonton Oilersin ja Tampa Bay Lightningin välisessä ottelussa viime yönä, joka päättyi Lightningin 5-2-voittoon.

Lightningin pelaaja Mathieu Joseph oli huitaissut poikittaisella mailalla Oilersin puolustajaa Kris Russellia, josta Lucic ei pitänyt.

Ensin Lucic metsästi ympäri kenttää Josephia. Tullessaan vaihtoaitiosta kaukaloon Lucic huitaisi Josephia ja sen jälkeen alkoi jahdata tätä.

Jahti huipentui Lucicin rajuun taklaukseen, vaikka Joseph oli kiekoton pelaaja. Kiekko oli itseasiassa taklauksen aikaan Lucicin joukkueella hallussa.

Joseph kaatui Lucicin kovan taklauksen takia, eikä Lucic antanut hänen nousta ylös, vaan piti tätä jään pinnassa.

Tilanteen seurauksena kaksikon ympärille kehkeytyi pienimuotoinen mylläkkä. Oilersin päävalmentaja Todd McLellan puolusteli suojattinsa tekoa.

– Hän katsoi, että pelaaja otti vapauksia Kris Russellia vastaan tilanteessa ja olen asiasta samaa mieltä. Hän on osittain joukkueessamme pitääkseen huolta joukkuetovereistaan ja sen hän teki, McLellan totesi TSN:n mukaan.

Lucic joutuu tempustaan NHL:n kurinpidon kuultavaksi. Lucic pelaa samassa seurassa suomalaishyökkääjän Jesse Puljujärven ja suomalaismaalivahdin Mikko Koskisen kanssa.

 

Lue myös:

    Uusimmat