Eaglesin perustajajäsen Randy Meisner on kuollut 77-vuotiaana

Rockyhtye Eaglesin perustajajäsen Randy Meisner on kuollut Yhdysvalloissa Los Angelesissa keskiviikkona, yhtye kertoo verkkosivuillaan. Meisner oli kuollessaan 77-vuotias.

Randy Meisner oli yli 150 miljoonaa albumia maailmanlaajuisesti myyneen yhtyeen alkuperäinen solisti ja basisti. Hän kuoli yhtyeen mukaan keuhkoahtaumataudin aiheuttamiin komplikaatioihin.

– Randy oli olennainen osa Eaglesia ja ratkaisevassa roolissa bändin alkuaikojen menestyksessä. Hänen äänialansa oli hämmästyttävä, mikä kuuluu hänen bravuuriballadissaan Take It to the Limit, Eaglesin julkaisemassa lausunnossa sanottiin.

Meisner perusti Eaglesin yhdessä Glenn Freyn, Don Henleyn ja Bernie Leadonin kanssa vuonna 1971. He raivasivat tietä rennolle, country-musiikin värittämälle rockille, joka hallitsi 1970-luvun alkupuolen yhdysvaltalaista popmusiikkia.

Nebraskassa vuonna 1946 syntynyt Meisner soitti Rick Nelson's Stone Canyon Bandissa ja Pocossa ennen kuin perusti Eaglesin. Hän lähti yhtyeestä 1970-luvun lopussa.

Toinen perustajajäsen Glenn Frey kuoli vuonna 2016.

Eaglesin nykyisen kokoonpanon on määrä aloittaa yhtyeen viimeinen kiertue syyskuussa New Yorkissa.

Juttua päivitetty kello 9.07: Korjattu Bernie Leadonin nimi oikeaan muotoon. Uutisessa luki aiemmin virheellisesti, että sukunimi olisi Leado.

Juttua on päivitetty lisätiedoilla kello 7.56.

Lue myös:

    Uusimmat