Dramaattinen video paljastaa: formulakuskin henki todennäköisesti pelastui kiistellyn uudistuksen ansiosta – ”Kyynikot joutuvat miettimään pariin kertaan”

1:36
Videolla Alex Peronin dramaattinen ulosajo ja C Moren F1-studion arvio tapahtuneesta.

Viime kaudella F1-sarjaan mukaan otettu Halo-turvakaari herätti aikoinaan voimakasta vastustusta sen muutettua autojen perinteistä ulkonäköä merkittävästi, mutta jo muutamat läheltä piti -tilanteet ovat nostaneet sen merkittävästi turvallisuustekijäksi. Näin kävi myös lauantain F3-onnettomuudessa Italian Monzassa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Formula 3 -kilpailussa nähtiin dramaattinen ulosajo, kun Campos Racingin kuljettaja Alex Peronin auto lähti hirvittävään ilmalentoon osumasta betoniseen ajoesteeseen.

Peroni oli ajautunut leveäksi legendaarisessa Parabolica-mutkassa, jonka leveäksi ajamista ja sitä kautta kierrosajassa hyödyn saamista oli pyritty estämään ajoesteiden avulla. Sittemmin betoniesteet on poistettu kohdasta.

Auto lensi ilmojen halki turva-alueen yli ja päätyi verkkoaitaan, jonka takana seisoi iso joukko ratavirkailijoita seuraamassa kisaa. Video tilanteesta osoittaa, että Peronia puolestaan suojeli ohjaamoa ympäröivä turvakaari, joka otti osumaa rengasvallin kanssa.

– Halo saattoi pelastaa Peronin hengen tässä tapauksessa, totesi C Moren formulaselostaja Niki Juusela kuvaillessaan tapahtunutta F1-studiossa.

Samaa mieltä oli vieressä seissyt kokenut rata-autoilija Toni Vilander. Halon tuominen autoihin sai osakseen runsaasti arvostelua, sillä sen katsottiin pilaavan perustavanlaatuisen asian autoista. Avoin ohjaamo tuntui vain yksinkertaisesti kuuluvan formula-autoihin.

– Jokainen voi miettiä, että jos Haloa ei olisi ollut, niin kaikki kyynikot – minä mukaan lukien – jotka olivat esteettisyyden alttarilla valmiita uhraaman tuon, niin kyllä joutuvat miettimään pariinkin kertaan, Juusela myöntää.

Peroni sai tapauksesta aivotärähdyksen ja murtuman selkänikamaansa. Hän käveli omin voimin lääkäriautoon, mutta vietti lauantain sairaalassa toipuen.

Toinen Halon kohdalla esiin nostettu onnettomuus tuli heti sen debyyttikaudella 2018. Belgian GP:n startissa Fernando Alonson auto syöksyi Nico Hülkenbergin tökerön jarrutuksen seurauksena joukon yli laskeutuen suoraan silloin Sauberia ajaneen Charles Leclercin ohjaamon kohdalle.

1:33
Fernando Alonson ja Charles Leclercin pelottava tilanne Belgian GP:n startissa 2018. Halo-turvakaari saattoi tässäkin pelastaa kuljettajan hengen.

Tuolloin turvakaari saattoi hyvin pelastaa nykyisen Ferrari-kuskin hengen tai ainakin estää vakavan loukkaantumisen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja