Mainos

Dramaattinen turma keskellä kirkasta päivää: Pete ehti nähdä vastaantulevan auton jarruttavan voimakkaasti – sitten rysähti kunnolla

5:41
Kolariauton kuljettaja kertoo hetkestä, jolloin hengenlähtö oli lähellä: Tältä tuntuu, kun suuri hirvi törmää autoon!

Pete Wahlberg selvisi rajusta törmäyksestä hirvisonnin kanssa kuin ihmeen kaupalla. Syyskuinen automatka Salon seudulla Kokkilantiellä päättyi jutun videolla nähtävään törmäykseen hirven kanssa keskellä kirkasta päivää.

Pete Wahlberg kertoo MTV Uutisten haastattelussa ajaneensa tapahtumahetkellä aurinkoa vasten ja keskittyneensä tiiviisti ajoradan seuraamiseen. Sitten hän havaitsi vastaantulevan auton ”niiaavan” jarrutuksen merkiksi ja tajusi jonkin olevan pielessä.

– Jarrutin voimakkaasti saman tien, mutta silloin hirvisonni tupsahti ihan ovikelloa soittamatta. Muuten ajo-olosuhteet olivat mitä mainioimmat, mutta aurinko häiritsi sen verran, etten voinut keskittyä mihinkään ympärillä olevaan.

Auto kesti tällin hyvin

Wahlberg sai tilanteessa vain yhden verinaarmun vasempaan käteensä tuulilasin sirpaleesta. Muutoin auton rakenteet pitivät eikä hajonneita osia tai muuta vaarallista päässyt matkustamon puolelle saakka.

Hirvi lähti ylittämään tietä juosten ja päätyi tien sivusta suoraan Wahlbergin auton eteen. Kokenut kuljettaja uskoo, että vaistonvarainen jarruttaminen pelasti hänet niin, ettei törmäyksessä käynyt pahemmin.

– Hirvisonni oli varmasti menossa neitosensa luokse ja sillä oli täysi juoksu päällä. Se oli arviolta 450 kilon painoinen ja jos vauhti olisi ollut yhtään kovempi, olisi voinut käydä hyvin huonosti.

Pete Wahlbergin mukaan hän on ollut autoillessaan aiempaa varovaisempi turman jälkeen. Silti hän kertoo voivansa oikein mainiosti. Turmapaikalle saatiin nopeasti metsästäjä, joka päästi pahoin loukkaantuneen hirven kärsimyksistään.

– Jos videosta on kenellekään hyötyä, että ymmärtävät hiukan hiljentää alueilla, joilla on tunnetusti hirviä, niin varmasti pärjää paremmin ja jälki ei ole niin tuhoisaa, Wahlberg summaa tapahtunutta ja siitä kuvattua videota.

Wahlberg muistuttaa myös tielläliikkujia, että turma voi sattua millä hetkellä hyvänsä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja