Donald Trump valjasti kuolleen George Floydin kehumaan poliisin toimintaa ja parantuneita työllisyyslukuja – "Toivottavasti George katsoo alas ja sanoo: tämä on mahtava päivä!"

0:24

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump liitti perjantaina George Floydin kuoleman kommenttiinsa maan yllättävän positiivisista työllisyysluvuista.

Puheessaan Washingtonissa Trump ylisti talouskehityksen lisäksi poliisin ja kansalliskaartin toimia jo yli viikon jatkuneiden mielenosoitusten hillitsemisessä. Trump sanoi, että myös Floyd kuvailisi päivää mahtavaksi.

– Toivottavasti George katsoo alas ja sanoo, että tämä on mahtava päivä maallemme. Tämä on hieno päivä hänelle. Tämä on hieno päivä jokaiselle.

Trumpin kommentti herätti heti kritiikkiä. Esimerkiksi demokraattipuolueen todennäköinen presidenttiehdokas Joe Biden sanoi, että on halpamaista Trumpilta laittaa sanoja Floydin suuhun.

– En pysty hengittämään, olivat George Floydin viimeiset sanat. Se, että presidentti laittaa muita sanoja hänen suuhunsa, on häpeällistä. Ja se, että Floyd sanoi nämä sanat päivänä, jona afroamerikkalaisten työttömyys oli nousussa ja afroamerikkalaisten nuorten työttömyys nousemassa pilviin, kertoo kaiken, mitä tarvitsee tietää tästä miehestä (Trump) ja siitä, mistä asioista hän välittää, Biden sanoi puhuessaan Delawaren valtionyliopistolla.

Afroamerikkalainen Floyd kuoli noin kaksi viikkoa sitten pidätystilanteessa Minneapolisissa, kun valkoinen poliisi painoi häntä polvella niskasta. Poliisia syytetään toiseen asteen murhasta, joka vastaa tappoa.

Ympäri Yhdysvaltoja on protestoitu toista viikkoa rasismia vastaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja