Digitoday: Suomalaisia huijataan taas – varo tätä numeroa

Taloussanomien tietoturvasivusto Digitodayn mukaan Suomeen on levinnyt uusi huijaustekstiviesti, joka lupaa viestin saajalle miljoonia.

Digitodayn mukaan lottovoittoa lupaava viesti on kiertänyt jo aiemmin maailmalla ja levinnyt nyt pikku hiljaa myös Suomeen.

– CONGRATS!!! you Just won $2,000,000USD on the FREELOTTO MOBILE DRAW for claims send your name & cell No. to:freeprize@w.cn & Call +44-701-741-4445, viestissä sanotaan Digitodayn tietojen mukaan.

Digitoday pyysi tietoturvayhtiö F-Securea soittamaan viestissä annettuun numeroon ja selvittämään viestin taustoja. Yhtiön asiantuntija Sean Sullivan soitti numeroon ja tallensi samalla puhelun. Nauhoitteelta kuuluu, kuinka huonosti englantia puhuva mies yrittää saada selville, mistä Sullivan soittaa. Linjojen ollessa ilmeisen huonot ja Sullivanin toistaessa useampaan otteeseen olinpaikkansa lyö linjan päässä oleva mies lopulta luurin kiinni.

Sullivanin mukaan tällaiset puhelut johtavat yleensä siihen, että langan toisesta päästä pyydetään hieman rahaa lottovoiton "siirtokuluihin". Maksun jälkeen toivottua lottovoittoa ei kuitenkaan valitettavasti ilmestykään tilille.

– Rikolliset ovat taitavia manipuloimaan. He osaavat selittää asian parhain päin ja kuulostamaan sen järkevälle, Sullivan kertoo Digitodaylle.

Samantyyppiset huijausviestit ovat olleet viime vuosina melko yleisiä. Sullivan kehottaa tarkistamaan kaikki oudot numerot WhoCallsMe-sivuston kautta, josta voi saada vihiä mahdollisista huijausnumeroista.

Lähde: Digitoday

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja