Cristiano Ronaldon penkittänyt päävalmentaja puhuu nyt päätöksestään – "Sanoin jo aiemmin, että se tapaus oli käsitelty loppuun"

1:33
Portugalin Goncalo Ramos iski hattutempun Sveitsiä vastaan – Cristiano Ronaldo nuivana

Portugalin MM-joukkueen valmentaja Fernando Santos teki tiistaina jämerän päätöksen pudottaa Cristiano Ronaldo vaihtopelaajan rooliin. Supertähden saappaisiin tuupattu Goncalo Ramos pelasti päävalmentajan johtamalla hattutempullaan joukkueen 6–1-voittoon Sveitsistä turnauksen neljännesvälierissä.

Santosin ratkaisua osattiin uumoilla, sillä päävalmentaja ei ilahtunut Ronaldon eleistä edellisessä ottelussa Etelä-Koreaa vastaan. Tähtipelaaja näytti tyytymättömyytensä, kun hän joutui vaihtoon ottelun lopulla.

Santos vakuutti, että edellisen pelin tapahtumat eivät vaikuttaneet hänen valintoihinsa Sveitsi-pelissä.

– Sanoin jo aiemmin, että se tapaus oli käsitelty loppuun, ja niin oli, Santos korosti.

– Ronaldo on yksi lajin parhaista ammattilaisista ja joukkueen kapteeni. Keskityimme vain joukkueeseen ja teimme päätökset sen mukaisesti.

Pitkä suhde tähtipelaajaan

Santosilta kyseltiin Sveitsi-voiton jälkeen, oliko Ronaldon penkittäminen hänen uransa vaikein päätös.

– Meillä on aina ollut hyvin läheiset välit. Olen tuntenut hänet 19-vuotiaasta, emmekä ole koskaan sotkeneet henkilökohtaista suhdettamme ammattiasioihin valmentajan ja pelaajan välillä, Santos kertoi.

– Ronaldo on edelleen arvokas pelaaja Portugalin joukkueessa.

Portugali kohtaa lauantain puolivälierässä huippuvireisen Marokon, joka pudotti Espanjan jatkosta. Santos ennakoi ottelua vaikeaksi.

– Olemme silti hyvissä asemissa, jos pystymme jatkamaan tähän tapaan ja onnistumme kehittymään joissain asioissa, Santos maalaili jatkoa.

Portugalin parhaat sijoitukset jalkapallon MM-turnauksessa ovat 1966 kisojen kolmas sija ja 2006 kisojen neljäs sija.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja