Couscous-salaatti ja Basilikalenkki

Toimittaja Sonja Blåberg

Couscous-salaatti


5 dl vettä
3 tl raastettua inkivääriä
250 g couscousia
Pala chilipalkoa tai
ripaus kuivattua chiliä
1 dl oliiviöljyä
3 rkl sherryviinietikkaa tai
hunaja-omenaviinietikkaa
1 purjo tai ruohosipulia
1 punainen paprika
2 rkl pinjansiemeniä
3 rkl rusinoita
tuoretta minttua
Kiehauta vesi, lisää siihen inkivääri ja couscousryynit. Keitä noin 5 minuuttia ja anna jäähtyä. Sekoita pilkottu chili öljyyn. Lisää joukkoon viinietikka, pilkottu purjo ja kuutioitu paprika sekä rusinat ja pinjansiemenet. Sekoita seos couscoukseen. Koristele mintun lehdillä. Anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.

Basilikalenkki


1 lenkkimakkara
2 valkosipulinkynttä
1-2 tomaattia
100 g mozzarella-juustoa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 ruukku basilikaa
Tee lenkkiin pitkittäin melko syvät viillot. Sujauta valkosipulimurskaa viiltojen pohjalle. Viipaloi tomaatti ja mozzarellajuusto, silppua basilika. Laita tomaatti- ja motzzarellaviipaleita limittäin viiltojen sisään. Ripottele pinnalle mustapippuria ja silputtua basilikaa. Kääri lenkki folioon ja kypsennä grillissä, saunan kiukaalla tai uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat