Mainos

Concorde-turmassa uusi uhri

Pariisin tiistaisen lentoturman jäljiltä on löydetty vielä yksi kuolonuhri. Pelastustyöntekijät löysivät vielä tunnistamattoman ruumiin paikalta, jossa Air Francen Concorde-kone syöksyi maahan ja murskasi hotellin.

Turman uhrien lukumäärä nousi löydön jälkeen sataan neljääntoista.
Concorden moottoreiden tulipalo oli tutkijoiden mukaan alkanut moottorin ulkopuolelta eikä sisältä, kuten on aiemmin arveltu. Moottorin sisältä ei ole toistaiseksi löydetty vieraita esineitä. Vielä ei pystytty kertomaan, mistä tulipalo johtui.

Myös koneesta lennon aikana pudonneet osat olivat peräisin koneen vasemmalta puolelta, tutkijoiden lausunnossa kerrottiin. Koneen renkaat saattoivat puhjeta jo kiitoradalla, onnettomuustutkijat kertoivat tänään. Ainakin yksi, mutta mahdollisesti kaksi Concorden vasemmanpuoleista rengasta oli puhjennut juuri ennen nousua. Yhteensä renkaita vasemmalla puolella oli neljä.

Jälkipolttimet vaihdettiin?


Air France kiisti perjantaina Le Parisien -lehdessä olleen tiedon, jonka mukaan onnettomuus-Concorden vasemman puolen moottorien jälkipoltinjärjestelmää olisi jouduttu korjaamaan pitkään ennen kuin kone lähti kohtalokkaalle matkalleen. Lehti kertoi saaneensa tiedon Air France-lentoyhtiön sisäisistä lähteistä. Air France kuitenkin kiisti perjantaisessa lehdistötiedotteessaan, että vasemman kakkosmoottorin jälkipolttimia olisi ennen lähtöä jouduttu vaihtamaan. Lentoyhtiön mukaan tiistaiaamuna koneelle tehtiin tavanomaisia huoltotöitä.

Surevat marssivat Gonessessa

Tuhannet ihmiset ottivat perjantaina osaa hiljaiseen surumarssiin läpi Pariisin laitamilla sijaitsevan Gonessen kaupungin, jonne lentokone tiistaina syöksyi. Lentokentän laitamien asukkaat ovat jo pitkään vaatineet kolmannen lentokentän rakentamista Pariisiin. Ilmatila Pariisin yllä on erittäin ruuhkainen, koska lentoliikenne kaupunkiin on lisääntynyt suuresti viime vuosina.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.