Chicago Bulls pohtii Lauri Markkasen tulevaisuutta – suomalaistähden pelaaja-agentti: "Maailmassa ei kävele montaa Laurin kaltaista ihmistä"

8:44
Tulosruutu haastatteli Lauri Markkasen agentin ja pitkän linjan chicagolaisen NBA-toimittajan – suomalaisen tulevaisuudessa kysymysmerkkejä

Lauri Markkanen, 23, on NBA-urallaan uudessa tilanteessa. Suomalainen on pudonnut ensimmäistä kertaa aloitusviisikon ulkopuolelle, mutta Markkasen pelaaja-agentti Mike Lelchitski ei ole asiakkaastaan huolissaan.

Poikkeusolojen värittämä NBA-kausi on ollut monella tavalla poikkeuksellinen myös Markkaselle, jonka lähtö kauteen oli vakuuttava. Sitä on pidetty jopa tämän NBA-uran toistaiseksi parhaana. Sen jälkeen pelaamisen taso ja pistetuotanto on kuitenkin ailahdellut. 

– Olemme NBA:ssa, täällä tapahtuu monenlaisia asioita. Mielestäni Lauri on kommentoinut tilannettaan hyvin sekä osoittanut ammattimaisuutta ja tyyliä, Lelchitski sanoi MTV Urheilulle.

– Kaikki tietävät, että Lauri on NBA:ssa aloitusviisikon pelaaja. Hän on toiminut erittäin hyvin tilanteessa, jossa seura yrittää hankkia All Stars -tason kokeneen tähden joukkueeseen. Valmennus pohtii, miten Lauri voisi pelata yhdessä sellaisen kanssa vai pitäisikö heitä porrastaa keskenään? Toisen on istuttava vaihdossa, ja se toinen ei mitä todennäköisimmin olisi seuraan hankittu tähtipelaaja.

Markkasen erinomaisen alun jälkeen hän oli kaksi viikkoa sivussa peleistä ja harjoituksista joukkuetoverin positiivisen koronavirustestin vuoksi. Helmikuussa tullut hankala olkapäävamma oli Lelchitskin mukaan omiaan lisäämään häiriötekijöitä.

– Lauri taisteli sen lävitse ja taistelee yhä. Tuollaisten vammojen vaikutukset eivät vain haihdu hetkessä. Samaan aikaan myös joukkue selvittää, miten he haluavat pelata uuden valmentajan alaisuudessa. Uudet pelaajat vaativat kaikilta sopeutumista, ja samalla Lauri on pelannut kolmella eri pelipaikalla ensimmäistä kertaa urallaan. Kaikki tämä huomioituna Laurin kausi on mielestäni ollut kokonaisuutena positiivinen, Lelchitski arvioi.

Kysymys Markkasen tulevaisuudesta Chicagossa on kuitenkin mutkikkaampi. Vaikka seurassa arvostetaan suomalaista, agentti myöntää, ettei vielä voida tietää, jatkuuko jyväskyläläisen ura Bullsissa.

Chicagolla on mahdollisuus tehdä Markkasesta rajoitettu vapaa agentti. Mikä tahansa seura saa esittää sellaiselle sopimustarjouksen, mutta Bulls voi pitää pelaajan riveissään vastaamalla tarjoukseen samoilla sopimusehdoilla.

– En usko, että Chicago on antanut periksi Laurin suhteen. He seuraavat tilannetta ja miettivät, mikä olisi paras ratkaisu heidän kannaltaan. Emme ole käyneet keskusteluja heidän kanssaan Laurin tulevaisuudesta, niiden aika on kauden jälkeen. Laurilla on kuitenkin mahdollisuus vaikuttaa niiden keskustelujen lopputulokseen.

Lelchitski uskoo, että Markkasen vetovoima on yhä korkealla myös Chicagon ulkopuolella.

– Ehdottomasti. Lauri on äärimmäisen arvokas pelaaja. Niukkuus nostaa ylipäätään elämässä kaiken arvoa. Maailmassa ei kävele montaa Laurin kaltaista ihmistä. Hän on erittäin lahjakas ja isokokoinen pelaaja, joka kykenee tekemään kentällä monia erilaisia asioita. Hän ei ole mielestäni vielä kertaakaan pelannut NBA:ssa loistavan pelintekijän kanssa, Lelchitski muistuttaa. 

Sekä pelaajan että agentin tähtäimessä ovat merkitykselliset ottelut. Sellaisista Markkanen ei ole vielä NBA-urallaan päässyt nauttimaan. Tänä vuonna niihin on mahdollisuus Bullsin taistellessa viimeisistä jaossa olevista pudotuspelipaikoista.

– Juuri nyt Lauri kontrolloi niitä asioita, joita hän voi kontrolloida. Hän tähtää voittamiseen, ja NBA:ssa on tärkeää profiloitua voittajaksi. Hän pelaa juuri nyt NBA-uransa parhaassa joukkueessa. Parhaassa tapauksessa Bulls etenee pudotuspeleihin, jolloin Lauri saa arvokasta kokemusta tärkeistä peleistä. Siitä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja