Chateau Los Boldos 2003

Chateau Los Boldos 2003

  • Château Los Boldos Cabernet Sauvignon 2003
  • Château Los Boldos, Requinoa
  • Alkon nro. 006966
  • Hinta € 8,30

Chateau Los Boldos on alun perin Viña Santa Amalia. Se perustettiin vuonna 1850 Requínoan kylään Cachapoal laaksoon ja se on Chilen vanhin toimiva viinitila. Alun perin tilaa viljeli espanjalainen perhe baskimaalta ja myöhemmin kooperatiivi. Tilan nykyinen ammattitaito tulee ranskalaiselta Massenez -konsernilta, joka on tunnettu korkeatasoisista hedelmäviinoistaan. Konserni hankki tilan vuonna 1990. Hankkiessaan tilan Dominique Massenez joutui aloittamaan toiminnan käytännössä alusta ja tässä vaiheessa tilan nimi muuttui Chateau Los Boldosiksi. Boldo on yleinen vihreä pensaskasvi, jonka lehdistä valmistetaan yrttiteetä. Tilan tarhoilla ei käytetä kemiallisia kasvinsuojeluaineita eikä keinolannoitteita.

Väriltään tämä viini on runsaan punaista lilan vivahteella. Tuoksu on puhdas ja kohtalaisen runsas. Tuoksussa on selkeä hedelmäinen ote mustaherukan muodossa sekä vivahteikkuutta nahkan, mintun ja mausteiden; kuten neilikan kautta. Maku on kuiva ja keskitäyteläinen. Suussa tuntuvat pehmeät tanniinit. Maku on tuoksunsa kaltainen mustaherukan ja mintun muodossa.

Tuoksu on hedelmäinen, elegantti ja kevyesti mustaherukkainen.

Minkä kanssa?

Tällainen ranskalaisella otteella tehty viini sopii hienosti punaisen lihan kumppaniksi. Klassinen yhdistelmä olisi punaiseksi jätetty lampaanpaisti sekä valkosipuliperunat ja yrttinen punaviinikastike. Toki viini sopii mainiosti myös kovemmille juustoille kuten Emmentalille, Manchegolle tai vastaavalle. Tarjoa tämä viini noin 16-asteisena.

Viiniarvostelu: Sommelier Petri Pellinen / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja