Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Chateau Los Boldos 2003

Julkaistu 17.09.2004 06:00

Chateau Los Boldos 2003

Chateau Los Boldos 2003
  • Château Los Boldos Cabernet Sauvignon 2003
  • Château Los Boldos, Requinoa
  • Alkon nro. 006966
  • Hinta € 8,30

Chateau Los Boldos on alun perin Viña Santa Amalia. Se perustettiin vuonna 1850 Requínoan kylään Cachapoal laaksoon ja se on Chilen vanhin toimiva viinitila. Alun perin tilaa viljeli espanjalainen perhe baskimaalta ja myöhemmin kooperatiivi. Tilan nykyinen ammattitaito tulee ranskalaiselta Massenez -konsernilta, joka on tunnettu korkeatasoisista hedelmäviinoistaan. Konserni hankki tilan vuonna 1990. Hankkiessaan tilan Dominique Massenez joutui aloittamaan toiminnan käytännössä alusta ja tässä vaiheessa tilan nimi muuttui Chateau Los Boldosiksi. Boldo on yleinen vihreä pensaskasvi, jonka lehdistä valmistetaan yrttiteetä. Tilan tarhoilla ei käytetä kemiallisia kasvinsuojeluaineita eikä keinolannoitteita.

Väriltään tämä viini on runsaan punaista lilan vivahteella. Tuoksu on puhdas ja kohtalaisen runsas. Tuoksussa on selkeä hedelmäinen ote mustaherukan muodossa sekä vivahteikkuutta nahkan, mintun ja mausteiden; kuten neilikan kautta. Maku on kuiva ja keskitäyteläinen. Suussa tuntuvat pehmeät tanniinit. Maku on tuoksunsa kaltainen mustaherukan ja mintun muodossa.

Tuoksu on hedelmäinen, elegantti ja kevyesti mustaherukkainen.

Minkä kanssa?

Tällainen ranskalaisella otteella tehty viini sopii hienosti punaisen lihan kumppaniksi. Klassinen yhdistelmä olisi punaiseksi jätetty lampaanpaisti sekä valkosipuliperunat ja yrttinen punaviinikastike. Toki viini sopii mainiosti myös kovemmille juustoille kuten Emmentalille, Manchegolle tai vastaavalle. Tarjoa tämä viini noin 16-asteisena.

Viiniarvostelu: Sommelier Petri Pellinen / Ruokala

Lisää aiheesta:

Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun astiHelppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvitaOxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännytKokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"Milloin keski-ikä nykyään alkaa? Kansalla selkeä mielipide
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:59
    Matkailu

    Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?

  • 17:20
    Porot

    Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun asti

  • 17:01
    Leivonta

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • 14:34
    Ilmiöt

    Oxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännyt

  • 09:35
    Ruoka

    Kokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"