Catherine alennettiin kuningattaren käskystä – uusi protokolla hämmästyttää!

Cambridgen herttuatar Catherine, Englannin tuleva kuningatar, joutuu tästä lähtien niiaamaan "siniverisille" prinsessoille.

Cambridgen herttuatar Catherine on suoriutunut ensimmäisestä vuodestaan kuninkaallisen perheen jäsenenä ansiokkaasti ja nostanut brittimonarkian suosiota. Daily Mailin julkaisemien tietojen mukaan kuningatar Elisabet on kuitenkin hyväksynyt uuden protokollan, jonka mukaan prinssi Williamin nuorikko siirtyy alemmas kuninkaallisella arvoasteikolla.

Arvonimen vasta avioliiton myötä saaneen Catherinen odotetaan tästä lähtien tekevän kunniaa "siniverisille" prinsessoille, kuten Wiliamin serkuille Beatricelle ja Eugenielle. Catherinen ohi nousevat myösprinsessa Anne ja kuningattaren serkku, prinsessa Alexandra.

Englannin tuleva kuningatar joutuu niiaamaan näille kuninkaallisen perheen jäsenille sekä julkisissa kuin yksityisissä tilaisuuksissa. Tämä protokolla on käytössä vain kun prinssi William ei ole läsnä. Catherine joutuu kuitenkin aina niiaamaan kuningatar Elisabetille, prinssi Philipille, prinssi Charlesille ja Cornwallin herttuatar Camillalle.

Hovin tiedottaja ei ole vielä kommentoinut tietoja uudesta protokollasta.

Kuninkaallinen perhe noudattaa etikettiä myös privaatisti

Kuninkaalliselle perheelle tiukan etiketin noudattaminen on niin tärkeää, että he kumartavat ja niiaavat toisilleen myös yksityisissä tilaisuuksissa. Kuningatar Elisabet joutui tänä vuonna päivittämään kuninkaallisen protokollan monimutkaiset säännöt, jotta kuningasperheen tuorein jäsen, Catherine, otettiin huomioon.

Viimeksi säännöt muutettiin vuonna 2005, sillä ne olivat jo aiemmin aiheuttaneet eripuraa perheen jäsenien välillä. Huhujen mukaan aikoinaan prinsessa Anne – Elisabet II:n ja prinssi Philipin ainoa tytär – ei suostunut tekemään kunniaa prinsessa Dianalle tai Camillalle, sillä nämä eivät ole syntyjään kuninkaallisia.

Välttääkseen konfliktin, kuningatar muutti sääntöjä seitsemän vuotta sitten, kun Charles ja Camilla avioituivat. Tällöin varmistettiin, että prinsessat Anne, Beatrice, Eugenie ja Alexandra olivat kunniajärjestyksessä Camillan edellä.

MTV3 Helmi

Kuva: Splash, Getty Images

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat