Caster Semenyalta tulinen kannanotto hirmujuoksun jälkeen – latasi painavaa tekstiä testosteronikohusta ja uransa jatkosta

Caster Semenya: Jos eteeni tulee este, löydän aina tavan ylittää sen 2:34
Videolla Caster Semenyan haastattelu hirmujuoksunsa jälkeen.

Caster Semenya pinkoi Dohassa yleisurheilun Timanttiliigan kauden avauksessa 800 metrillä hirmuajan 1.54,98. Etelä-Afrikan juoksijatähti latasi juoksun jälkeen painavaa puhetta uransa jatkoon liittyen.

Semenya totesi, että kisassa oli kuumat olot, mutta hän tunsi, että hänellä oli paukkuja, joten hän antoi mennä. Tuloksena oli aika, jota nopeampaa on koskaan juossut vain seitsemän naista, mukaan lukien Semenya itse (parhaimmillaan viime vuonna 1.54,25).

– 1.55. Hullua vauhtia. Ei murhaavaa, mutta kaikessa tässä on kyse maailman inspiroimisesta. Sen näyttämisestä maailmalle, että tämä on mahdollista, jos uskoo, Semenya paalutti.

Caster Semenya juoksi Timanttiliigan avauksessa hirmuajan 2:22
Videolla Caster Semenyan hirmujuoksu Dohassa.

Semenyaa on varjostanut viime aikoina kohu, joka liittyy siihen, että Kansainvälinen yleisurheiluliitto asetti testosteronirajat naisten 400 metrin ja 1500 metrin välisille juoksumatkoille. Rajat astuvat voimaan 8. toukokuuta, ja Semenyan tulisi uraa jatkaakseen käyttää testosteroniarvoja alentavaa lääkitystä.

Semenyalta udeltiin viimeaikaisista tapahtumista. Eteläafrikkalainen viestitti laittavansa henkilökohtaiset asiat ja negatiiviset ajatukset sivuun.

– Olen urheilijanainen. Uskon urheiluhenkeen.

– On kyse ihmisistä, jotka katsovat tätä ympäri maailman. 

Semenya korosti, etteivät muiden mielipiteet pysäytä häntä.

– Tunnen oloni siunatuksi, kun minulla on tämä suuri lahja. Kun elät uskoen Jumalaan, mikään ei voi pysäyttää sinua tarjoamasta sitä, mitä sinulla on.

Semenya vihjasi aikovansa jatkaa uraansa.

– Jatkan treenaamista ja jatkan juoksemista. Ei ole väliä. Jos eteeni tulee este, löydän aina tavan ylittää sen.

Lue myös:

    Uusimmat