Carlos Sainz on osa Ferrarin suurta suunnitelmaa – tallipomolta vuolaat kehut: "Paras mahdollinen yhdistelmä"

0:39
F1-sarjassa superpäivä: Carlos Sainzille Ferrari-sopimus, Daniel Ricciardo siirtyy McLarenille.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto nostaa Carlos Sainzin hankinnan kisakuskikseen osaksi italialaistiimin pitkän tähtäimen suunnitelmaa F1-sarjan huipulle palaamiseksi.

Sainz teki torstaina Ferrarin kanssa kaksivuotisen sopimuksen, joka nostaa hänet ensi kaudesta lähtien Sebastian Vettelin paikalle.

Espanjalainen teki väkevän nousun lupaavimpien nuorten kuskien kärkeen McLarenin viime kauden lopun kisoillaan. Vahva loppuvuosi kruunattiin Brasilian GP:ssä kolmossijalla. Takana on kuitenkin jo viisi kautta Toro Rosson, Renault’n ja viimeksi McLarenin kuskina.

– Carlos on todistanut olevansa erittäin lahjakas ja osoittanut, että hänellä on tekniset kyvyt ja oikeanlaiset ominaisuudet tullakseen sopivaksi lisäykseksi perheeseemme, tallipäällikkö Mattia Binotto lausui Ferrarin tiedotteessa.

Ferrarilla on nyt käsissään kaksi huippulupaus, kun 25-vuotiaan Sainzin parina ajaa 21-vuotias monacolainen Charles Leclerc. Binotton mukaan Sainzin lisäys on osa Ferrarin pitkän ajan suunnitelmaa palata formula ykkösten valtiaaksi.

– Uskomme, että kuljettajapari, jossa on lahjakkuutta sekä Charlesin ja Carlosin persoonallisuudet, ja joka on nuorin Scuderialla viimeiseen viiteenkymmeneen vuoteen, tulee olemaan paras mahdollinen yhdistelmä auttamaan meitä saavuttamaan tavoitteet, joita olemme itsellemme asettaneet.

– Siitä tulee pitkä matka, eikä se onnistu ilman vaikeuksia, kun ottaa huomioon nykyisen taloudellisen tilanteen ja (lajin) sääntömuutokset, jotka aiheuttavat äkillistä muutosta ja vaativat asioiden hoitamista eri tavalla kuin tähän asti, Binotto puntaroi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja