Brother Christmasin tileistä tehdään erityistarkastus – tietojen julkaisuun menee viikkoja: "Kerrotaan heti, kun työ valmistuu"

Vieraana kohun keskelle joutunut Brother Christmas 9:31

Hyväntekijä Brother Christmas, eli Ari Koponen kertoo tiedotteessaan, että yhdistyksen tilien erityistarkastus alkaa pian.

Koponen joutui myrskyn silmään viime viikonloppuna, kun Helsingin Sanomat uutisoi Brother Christmasin toiminnan rahoituksen epäselvyyksistä.

– Meitä kohtaan on esitetty julkisuudessa lukuisia perusteettomia väitteitä siitä, että yhdistyksemme raha-asioissa olisi joitain epäselvyyksiä, vääryyksiä tai jopa laittomuuksia. Kiistän painokkaasti kaikkien tällaisten väitteiden paikkansapitävyyden, Koponen sanoo tiedotteessa.

Yhdistys on sopinut tarkastustyön käynnistämisestä tilintarkastusyhteisö RSM Finland Oy:n kanssa.

– Haluamme toteuttaa Brother Christmas ry:n tilikirjojen avaamisen mahdollisimman oikein, jotta emme vahingossakaan rikkoisi minkäänlaisia asiaan mahdollisesti liittyviä säännöksiä. Yhtenä suurena ongelmana on se, että tilitiedoista selviää yksittäisten avunsaajien henkilötietoja. Kaikki traagisia ihmiskohtaloita ja menetyksiä kokeneet apua saaneet eivät välttämättä halua tulla julkisuuteen nimillään ja saamillaan avustussummilla, Koponen jatkaa.

Tilintarkastusyhteisö RSM Finland Oy:n osakas ja Chief Operating Officer Tytti Saarinen kertoo tiedotteessa, että tarkastustyö vie aikaa arviolta kolmesta neljään viikkoa.

– Työn tuloksista kerrotaan julkisuuteen heti, kun työ valmistuu, Saarinen sanoo.

Brother Christmas ry tarojsi viime vuonna apua noin 7000 ihmiselle. Sen liikevaihto on kohonnut toissavuoden muutamasta kymmenestä tuhannesta eurosta miljoonaluokkaan.

Näin Koponen selvitti tilannetta MTV Uutisille alkuviikosta.


​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat