British Airways lennätti suomalaisia ja ruotsalaisia Britanniasta Ruotsiin, vaikka lennot on kielletty virusmuunnoksen takia

British Airwaysin lento palautti ruotsalaisia ja suomalaisia Britanniasta Ruotsiin huolimatta siitä, että ihmisten lennättäminen Britanniasta Ruotsiin on kielletty. Ruotsi kielsi lentomatkustamisen Britanniasta, koska sieltä on levinnyt uutta koronavirusmuunnosta muihin maihin, myös Ruotsiin.

Lauantaina laskeutuneessa koneessa oli 33 matkustajaa, joista 29 ruotsalaisia ja neljä suomalaisia. Suomalaisten oli määrä jatkaa matkaansa Helsinkiin. Dagens Nyheterin mukaan kyseessä on nelihenkinen perhe. Aftonbladetin mukaan viranomaiset sallivat suomalaisten jatkaa matkaa, koska mukana oli pieniä lapsia.

"Säännöt ymmärretty väärin"

Ruotsin liikenneviraston mukaan brittikoneen lento Tukholmaan johtui British Airwaysin väärinymmärryksestä. Liikennevirasto on nyt lähettänyt lentoyhtiöille uudet, selkeämmät ohjeet lentokiellosta. Viraston viestintäpäällikkö Mikael Andersson sanoi Aftonbladetin mukaan, että säännöt on ymmärretty väärin.

– Ruotsin kansalaiset saavat matkustaa Ruotsiin, mutta eivät suorilla lennoilla Britanniasta. Heidän pitää matkustaa joko muilla liikennevälineillä tai lentää toisen maan kautta, Mikael Andersson selvensi.

Svenska Dagbladetin haastatteleman Ruotsin rajavartioston edustajan mukaan ruotsalaismatkustajat päästettiin koteihinsa, kun lääkäri oli tavannut heidät. Matkustajia pyydettiin kuitenkin eristäytymään.

Ruotsin viranomaiset kertoivat aiemmin päivällä, että Ruotsissa on todettu ensimmäistä kertaa koronan uutta virusmuunnosta. Tartunta todettiin  Britanniasta Ruotsiin tulleella henkilöllä.


Lue myös:

    Uusimmat