Mainos

Britannian suurin luonnollisesti synnytetty vauva näki päivänvalon – painoa lähes kuusi kiloa!

Kaksi kertaa tavallisen vastasyntyneen kokoinen vauva syntyi luonnollisesti ilman kipulääkitystä.

Englantilaisen 23-vuotiaan Charlotte Hawthornin poika syntyi rankan synnytyksen päätteeksi toukokuun alussa.

Vauva pääsi heti synnyttyään historian kirjoihin, sillä hänellä on kunnia olla Britannian kaikkien aikojen painavin luonnollisesti synnytetty vauva. Painoa hänellä oli syntyessään 5,8 kiloa. Ilman epiduraalipuudutusta synnyttäneen äidin mukaan synnytys oli rankka ja kivulias, mutta sujui olosuhteet huomioon ottaen hyvin. 

7 tuntia kestänyt synnytys aiheutti paljon kipua 

Äiti kertoo suunnitelleensa luonnollista synnytystä, sillä hän luuli synnyttävänsä normaalikokoisen lapsen. Vauvan tavallista suurempi koko selvisi raskausviikolla 27, mutta asiaan ei kiinnitetty sen enempää huomiota. Pitkän äidin odotettiinkin synnyttävän hieman tavallista isomman lapsen.

Kaksi kertaa tavallista suuremman vauvan synnyttäminen aiheutti äidin kertomuksen mukaan todella suurta kipua.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Synnytys kesti kaiken kaikkiaan seitsemän tuntia ja kätilöt joutuivat kutsumaan apuvoimia nähdessään vauvan isokoisen pään. Vaikeasta synnytyksestä huolimatta äiti Charlotte oli jalkeilla jo muutama tunti synnytyksen jälkeen.

– Kenelläkään ei ollut mitään aavistusta, se oli iso sokki sekä meille että henkilökunnalle. Olemme kuitenkin helpottuneita siitä, että synnytys sujui tilanteeseen nähden hyvin, äiti kertoo.

Välittömästi vaateostoksille

Vauva sai sairaalassa kokonsa vuoksi osakseen paljon huomiota, mutta äiti kertoo kiinnittäneensä ensimmäisenä huomiota vauvan suloisuuteen, ei kokoon.

– Tapasin toisen tuoreen äidin ja laitoimme vauvat vierekkäin. Kukaan ei meinannut uskoa, että olin oikeasti ponnistanut hänet sisältäni, äiti kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka vanhemmat tiesivät, että vauva tulisi syntymään tavallista isompikokoisena, lähes kuusikiloinen vauva tuli heille täytenä yllätyksenä. Kaikki vanhempien ostamat ja lahjaksi saadut vauvanvaatteet olivat isokokoiselle Rorylle liian pieniä.

Vauva jouduttiinkin kietomaan aluksi huopaan, sillä sairaalasta ei löytynyt vaatteita, jotka olisivat sopineet vauvan päälle. Pojalle jouduttiin hankkimaan kuusikuukautisille vauvoille tarkoitettuja vaatteita. 

Lähde: TheSun 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.