Mainos

Brigitte Bardot: traaginen seksisymboli

1960-luvun kuuluisimpia seksisymboleita oli ranskalainen Brigitte Bardot. Kuka tämä juuri 75-vuotis syntymäpäiviään juhlinut kaunotar oikeastaan on?

Näyttelijä Brigitte Bardot syntyi Pariisissa 28. syyskuuta vuonna 1934. Nuorena kaunotar harrasti balettia, mutta haaveili kuitenkin näyttelijän urasta. Ensimmäinen elokuvarooli BBksi kutsutulla neitokaisella olikin vuonna 1952 elokuvassa nimeltä "Manina, la fille sans voile". Kuitenkin vasta naisen 18. elokuva "… ja Jumala loi naisen" oli hänen läpimurtonsa Yhdysvalloissa ja sitä kautta maailmalla. Ironista kyllä, elokuvaa ei tuolloin vuonna 1956 juurikaan noteerattu Ranskassa.

Wireimage/AOP

Brigitte Bardot. Kuva: Popperphoto/Getty Images

BBstä tuli yksi 1950- ja 60-lukujen suosituimmista elokuvatähdistä. Häntä ei kuitenkaan nähty Hollywoodin tähtien joukossa, sillä hän ei siihen suostunut. BB näytteli yli 40 elokuvassa, joista kuuluisimpia ovat ehkä edellä mainitun läpimurtoelokuvan lisäksi "Totuus" vuodelta 1960, "Sen täytyi tapahtua" (1963) ja "Shalako" (1968). BB lopetti elokuvien tekemisen 39-vuotiaana vuonna 1973.

Wireimage/AOP

Traaginen kaunotar

BB tuli tunnetuksi elokuviensa sijaa ehkä vielä enemmän sotkuisen yksityiselämänsä takia. Hänen ystävänsä Peter Evans paljastaa Daily Mailille kaunottaren olleen itsetuhoinen jo nuoresta tytöstä lähtien.

BB:n kauneus innoitti myös taiteilija Andy Warholia. Kuva: Wireimage/AOP

BB yritti 18-vuotiaana kaasuttaa itsensä hengiltä vanhempiensa kiellettyä häntä menemästä naimisiin kuusi vuotta vanhemman Roger Vadimin kanssa. Pari meni kuitenkin naimisiin kolme viikkoa tapauksen jälkeen.

– Kuolema oli vaara, jolla hän usein leikki. Häntä on kiinnostanut se suuresti. En ikinä olisi voinut uskoa hänen selviävän hengissä omilta intohimoiltaan, näyttelijän ensimmäinen aviomies Vadim kertoo Daily Mailille.

Wireimage/AOP

Wireimage/AOP

BB tuli tunnetuksi myös muun muassa kolmesta lyhyestä avioliitostaan ja lukuisista itsemurhayrityksistään. Näyttelijä antoi myös ajanhenkeen nähden hyvin avomielisiä haastatteluja koskien omaa seksielämäänsä.

Kaunotar on sittemmin kirjoittanut omaelämänkerran nimeltä BB, joka ilmestyi suomeksi vuonna 1997. Hän on julkaissut myös kohukirjan "Un cri dans le silence", jonka takia hänet haastettiin oikeuteen toukokuussa 2004 syytettynä rasismista.

Nykyään BB puolustaa äänekkäästi eläinten oikeuksia ja kampanjoi muun muassa kodittomien koirien puolesta.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Wireimage/AOP ja Getty Images

Lähde: Wikipedia, Daily Mail

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.