Briatore piikitteli Hamiltonia ja Red Bull -tallia

Renault'n entisen tallipäällikön Flavio Briatoren mielestä Lewis Hamiltonin virhe Italian GP:n ensimmäisellä kierroksella osoitti, ettei McLarenin brittikuski kestä vieläkään paineita riittävän hyvin.

Hamilton törmäsi Della Roggia -shikaanissa Felipe Massan Ferrariin ja joutui keskeyttämään.

- Hän teki pahan mokan. Paineet kuuluvat F1-kuljettajan elämään ja jotkut kuljettajat parantavat otteitaan paineen alla. Fernando Alonso sanoi kolme viikkoa sitten pystyvänsä taistelemaan mestaruudesta eikä kukaan uskonut häntä. Hän kuitenkin tiesi omaavansa voittaja-auton ja olevansa edelleen mukana taistelussa. Vaikealla hetkellä paineet auttavat häntä, kun taas toiset kuljettajat tekevät virheitä. Ei pidä unohtaa, miten Hamilton menetti vuoden 2007 mestaruuden, Briatore sanoi italialaisen Sky Sport 24 -kanavan haastattelussa.

Alonson managerina toiminut Briatore arvosteli myös Red Bull -tallia siitä, että se antaa kuljettajiensa kilpailla toisiaan vastaan. Briatoren suojatteihin niin ikään kuulunut Mark Webber johtaa MM-sarjaa. Hänen tallitoverinsa Sebastian Vettel on viidentenä, mutta vain 24 pisteen päässä kärjestä.

- Red Bull ei ole vieläkään ymmärtänyt, että jos he jatkavat näin, saattavat he hävitä mestaruuden. Ferrarilla tilanne on selkeä: Alonso on tallin johtaja ja Massa auttaa häntä. Red Bullilla ei, ja eilenkään (sunnuntaina) heidän taktiikkansa ei ollut loistelias. He ovat heittäneet taivaan tuuliin ainakin sata MM-pistettä, Vettel on tehnyt kaikenlaisia typeryyksiä. Tietysti jos talli ei haluakaan voittaa mestaruutta, niin tämähän voi olla oikea taktiikka, Briatore heitti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat