Brasilian GP:n aika-ajon lehdistötilaisuus: Massa virheestä huolimatta paalulle

Brasilian GP:n aika-ajon lehdistötilaisuudessa paikalla kolme nopeinta: paalupaikkamies Felipe Massa (FM), toiseen ruutuun ajanut Lewis Hamilton (LH) sekä kolmanteen ruutuun kiihdyttänyt Kimi Räikkönen (KR).

Kysymys, Felipe, upea aika-ajo sinulta?

FM: On fantastinen tunne saavuttaa paalupaikka Brasiliassa. Ensimmäinen aikakierrokseni oli oikein hyvä. Toisella aikakierroksellani tein pienen virheen, vaikka paransin aikaani. Virheeni takia pelkäsin, että Lewis pystyisi päihittämään minut. Minulla on suuria tunteita, kun olen täällä oman väkeni keskellä.

Kysymys, Felipe, Interlagosin radan pinta on aikaisempaa sileämpi, mutta ilmapiiri lienee samanlainen?

FM: Ilmapiiri on aina samanlainen, ihmiset nauttivat täällä olemisesta. Viime vuonna meillä oli täällä fantastinen viikonloppu. Tänä vuonna alku on hyvä, toivottavasti yllämme samanlaiseen lopputulokseen kuin viimeksi, se olisi jälleen yksi toteutunut unelma.

Kysymys, Felipe, Ferrarin ja McLarenin välillä oli erittäin tasaista?

FM: Kyllä, minun ja Lewisin välillä oli lopulta hyvin tasaista. Odotin hieman sitä, että insinöörini sanoisi minulle aika-ajon päätteeksi, että olen toinen, mutta yksi sekunnin kymmenys riitti edellä pysymiseen. Radan asvaltti on hyvä, vanhoja pomppuja ei enää ole. Hyvää työtä brasilialaisilta.

Kysymys, Lewis, olit tekemässä kärkiaikaa mennessäsi viimeiseen mutkaan. Melkein sait paalun?

LH: Se oli lähellä. Nautin tästä aika-ajosta suuresti. Vauhtimme oli hyvää, auto oli mahtava ajettava. Talli teki hyvää työtä siinä, että pääsin radalle hyvään väliin. Kierrokseni oli erittäin hyvä, vaikka menetinkin hieman aikaa viimeisessä mutkassa. Kyse ei ollut virheestä. En vain halunnut menettää sitä, mitä olin kierroksellani siihen mennessä saavuttanut. Hukkasin siinä ehkä puoli kymmenystä. Sitä lukuun ottamatta kierros oli lähellä täydellistä. Tämä on hyvä lähtöpaikka.

Kysymys, Lewis, ajoit polttoaineenkulutuskierrokset joukon kärjessä ja varikkokäynnit teitte Fernandon kanssa aivan peräkkäin?

LH: Kyllä, haluan olla ensimmäisenä. On mukava ajaa, kun edessä ei ole kukaan sotkemassa. Varikkokäynneille tulin Fernandon edellä, ja minun piti lähteä liikkeelle heti, kun renkaat saatiin vaihdettua. Se onnistui täydellisesti. Palasin molemmilla kerroilla radalle Kimin lähelle ja jouduin päästämään hänet ohitseni. Muuten kaikki meni täydellisesti.

Kysymys, Lewis, miten paineet vaikuttavat? Eilen oli pieni sääntörikkomus renkaiden suhteen?

LH: Ei siinä ollut kyse paineista. Minä vain istun autossa ja teen, mitä käsketään. Siinä sattui pieni virhe, onneksi minä en joudu maksamaan niitä sakkoja. Tänään vauhti oli kohdallaan. Minulla on hyvä tunne huomisen osalta. Toivottavasti keli pysyy hyvänä.

Kysymys, Lewis, miltä tuntuu mennä päivään, joka saattaa olla elämäsi suurin?

LH: Olen todella innoissani. Oloni on rento, auto tuntuu hyvältä, rakastan tätä rataa. Ruoka on hyvää täällä Brasiliassa ja innokkaat fanit kannustavat etenkin tätä kaveria (osoittaa Massaa). Olen nähnyt myös Britannian lippuja, joten olen tyytyväinen siitä, että minullakin on kannatusta.

Kysymys, Kimi, olit nopein toisessa aika-ajo-osiossa, mutta päätösosiossa sinulle sattui pieni virhe?

KR: Menin sivuttain nelosmutkassa. Menetin siinä jonkin verran aikaa. Kierrokseni olisi voinut olla parempikin, mutta auto ei ollut mitenkään huono. Ensimmäisellä aikakierroksellani en saanut renkaitani toimimaan, mutta toinen kierrokseni oli hyvä aina virheeseen asti ja myös sen jälkeen, mutta siinä vaiheessa se oli jo myöhäistä. Automme on hyvä kisaa silmällä pitäen ja lähtöasema on hyvä. Mitä tahansa voi tapahtua.

Kysymys, Kimi, miltä McLarenin ja Ferrarin välinen kilpailutilanne näyttää?

KR: Se on yhtä tasaista kuin aina. Kisa on pitkä ja rankka. Renkaiden kanssa mennään äärirajoille, joten sillä on suuri merkitys, kuka saa renkaistaan eniten irti. Toivottavasti kaikki toimii ja saavutamme haluamamme.

Kysymys, Felipe, maailmanmestaruus ratkaistaan ympärilläsi huomenna?

FM: Hyvä lähtö on tärkeä. Huominen taistelu on suuri, toivottavasti se käydään takanani. Ihmiset saavat katsottavakseen hienon kisan, jossa kolme kaveria taistelee. Toivottavasti minä pystyn ajamaan voittoon.

Massan portugalinkielinen osuus:

Sensaatiomainen päivä. Viime vuonna ylsin täällä lauantaina paalupaikkaan ja seuraavana päivänä voittoon. On mahtava tunne olla taas paalulla nyt vuotta myöhemmin. Oli hienoa juhlia paalupaikkaa brasilialaiskannattajieni edessä. Brasilia on rakas kotimaani. Kun voitin viime vuonna, päivä oli yksi elämäni hienoimmista. Toivottavasti huomisesta tulee yhtä hieno päivä. Minulla on erinomainen auto ja kaikki mahdollisuudet hyvään ajoon.

Räikkösen suomenkielinen osuus:

Ei mennyt niin hyvin kuin olisin tykännyt. Vähän meni leveäksi nelosmutkassa, niin hävittiin aikaa. Muuten auto tuntui ihan hyvältä. Kyllä minä uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet. Aika pitkä kisa tulee olemaan. Taistellaan niin pitkään kuin pystytään.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat