Kimi Räikkösen mestaruudelle sinetti

Kimi Räikkösen voittama formula ykkösten maailmanmestaruus sai lopullisen sinetin perjantaina, kun lajin kattojärjestön FIA:n vetoomustuomioistuin hylkäsi odotetusti Brasilian GP:n tiimoilta tehdyn valituksen. Vaikka tuomion julkistaminen venyi pitkälle perjantai-iltaan, FIA:n tiedotteen mukaan vetoomustuomioistuin ei edes pitänyt valitusta käsittelykelpoisena.

Räikkönen voitti maailmanmestaruuden pisteen erolla McLarenin Lewis Hamiltoniin ja Fernando Alonsoon. Mestaruuden suhteen oli kuitenkin tätä ennen pientä epävarmuutta, koska McLaren-talli oli valittanut kauden päätöskisan Brasilian GP:n tiimoilta Williams- ja BMW-autojen polttoaineen sääntöjenvastaisesta lämpötilasta. Kilpailun tuomaristo tutki asiaa jo kisan jälkeen, mutta ei rangaissut kuljettajia eikä talleja.

Mikäli Williamsin Nico Rosberg, BMW:n Robert Kubica sekä BMW:n Nick Heidfeld olisi hylätty lopputuloksista ja Hamilton olisi tämän seurauksena nostettu Brasilian GP:n seitsemänneltä sijalta neljänneksi, olisi Hamilton noussut pisteissä Räikkösen edelle mestariksi. Brasilian GP:n lopputuloksiin ei kuitenkaan tehty mitään muutoksia.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat