Mosley ei pelkää Räikkösen mestaruuden puolesta

Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Max Mosley ei usko Kimi Räikkösen mestaruuden olevan uhattuna FIA:n vetoomustuomioistuimen käsittelyssä. Mosley pitää turhana koko jupakkaa.

- Parempi kun asiaa ei olisi ikinä viety sinne vetoomustuomioistuimeen. Se on aiheuttanut keskustelua joka on ollut ihan turhaa, Mosley kertoi MTV3:lle Pohjois-Irlannin Belfastissa.

McLarenin valitus koskee Brasilian GP:n tuomariston päätöstä olla rankaisematta BMW Sauber ja Williams -talleja sääntöjen sallimaa kylmemmän polttoaineen käytöstä. Mikäli BMW Sauber- ja Williams-kuljettajien suoritukset hylätään, nousee Lewis Hamilton maailmanmestaruuspisteissä Räikkösen edelle mestariksi. Mosley itse ei ole mukana tekemässä päätöstä, joka julkistetaan perjantaina.

- Olisin hyvin hämmästynyt, jos joku tahansa noista autoista hylättäisiin. Vaikka ne hylättäisiinkin, niin olisin todella hämmästynyt jos sillä olisi merkitystä mestaruuden suhteen. Sillä asialla ei ole Kimin kanssa mitään tekemistä eikä mitään merkitystä Lewis Hamiltonin sijoitukseen, Mosley arvioi.

Formula ykkösten kaupallisia oikeuksia hallinnoiva Bernie Ecclestone uhkasi jättää koko lajin, jos Räikköseltä riistetään mestaruus kabineteissa.

- Ymmärrän miksi hän ajattelee näin. sillä se ei olisi hyvä lopputulos tässä asiassa, Mosley sanoi.

"Upea kausi"

FIA:n vetoomustuomioistuimessa on tällä kaudella puitu niin McLarenin ja Ferrarin tietovuotoskandaalia kuin F1-mestaruuden kohtaloa. Mosleyn mielestä jupakat eivät ole haitaksi formula ykkösille.

- Kaiken kaikkiaan kausi oli upea. Ihmiset varikolla ovat valittaneet vakoilujupakan olevan huonoa mainosta lajille. Ei se ole huono homma niin kauan kuin pidetään huolta siitä, että tällaiset asiat eivät uhkaa lajin oikeudenmukaisuutta. Silloin se ei ole huono asia vaan saa ihmiset puhumaan lajista vaan enemmän, Mosley katsoi.

Päättynyt F1-kausi oli kaikkien aikojen tasaisin, sillä Räikkönen kukisti Hamiltonin ja Fernando Alonson vain yhden pisteen erolla.

- Kolme viimeistä kisaa olivat jännittäviä että se oli hieno asia lajille. Varmaan puoli maailmaa seurasi niitä, Mosley hehkutti.

Hän povaa myös ensi kaudesta mielenkiintoista.

- Luistoneston poistuminen ja muut tekniset muutokset saattavat aiheuttaa sen että nähdään, ketkä ovat oikeasti taitavimpia kuskeja. Todennäköisesti kärjessä ovat kuitenkin samat ihmiset suurinpiirtein samoilla eroilla, koska he ovat niin hyviä siinä mitä tekevät, Mosley veikkaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat