BMW ja Mercedes-Benz laittavat hynttyyt yhteen – useat eri liikkumispalvelut yhdistyvät yhteisyritykseen

Saksalaiset autonvalmistajat BMW Group ja Mercedes-Benzin omistava Daimler ovat kertoneet yhdistävänsä erilaiset liikkumisen palvelut uuteen puoliksi omistettuun yhteisyritykseen.

Yhdistyminen koskee BMW:n ja Daimlerin monimuotoisia liikkumispalveluja (moovel ja ReachNow), yhteiskäyttöautoja (Car2Go ja DriveNow), kyytitilauspalveluja (mytaxi, Chauffeur Privé, Clever Taxi ja Beat), pysäköintipalveluja (ParkNow ja Parkmobile Group/Parkmobile) sekä latauspalveluja (ChargeNow ja Digital Charging Solutions).

Suomalaisille tutuimpia joukosta voivat olla esimerkiksi DriveNow, jonka yhteiskäyttöautot ovat käytössä myös Suomessa yhteistyössä OP:n kanssa. Lisäksi erityisesti mytaxi-sovellus voi olla tuttu monille matkustaville.

Yhdistymisellä BMW ja Daimler tavoittelevat parempaa kilpailuasemaa suhteessa muun muassa yhdysvaltalaisiin teknologiayhtiöihin, kuten kyytipalvelu Uberiin.

BMW ja Daimler tulevat jatkossa omistamaan puoliksi yhteisyrityksen, joka omistaa kaikki edellä mainitut palvelut. Autonvalmistajina BMW ja Daimler tulevat edelleen jatkamaan tavalliseen tapaan kilpailijoina. Myös liikkumispalvelujen yhdistäminen vaatii kuitenkin kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Autoilun tulevaisuuden odotetaan yleisesti kehittyvän kohti liikkumisen tarjoamista palveluna. Pidemmällä aikavälillä tulevaisuudessa siintävien täysin autonomisten robottiautojen aikakaudella oman auton hankinta ei enää useimmissa tapauksissa tule olemaan järkevää kyytipalvelujen hinnan pudotessa merkittävästi verrattuna nykyisiin taksipalveluihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja