Bloomberg: Interpol etsintäkuulutti suomalaisen kohuliikemiehen

Suomalaisesta liikemiehestä Thomas Zilliacuksesta on annettu pidätysmääräys Singaporessa, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Syynä pidätysmääräykseen on epäily, että Zilliacus olisi osallistunut someyhtiö Yuuzoon harhaanjohtavien tulosilmoitusten julkaisemiseen. 

Singaporen poliisin mukaan Yuuzoon tiedotteissa liioiteltiin yhtiön liikevaihtoa miljoonien dollarien edestä.

Myös Interpol on tehnyt Zilliacuksesta kansainvälisen etsintäkuulutuksen.

Zilliacus on yksi Yuuzoon perustajista ja toimi aiemmin sen toimitusjohtajana. Yhtiö on lopettanut toimintansa sen jälkeen kun Singaporen pörssi keskeytti kaupankäynnin sen osakkeilla.

Viime vuoden keväällä Zilliacus oli julkisuudessa esillä sen johdosta, että hän teki yllättäen 3,9 miljardin dollarin ostotarjouksen jalkapallon mahtiseura Manchester Unitedista. Kauppa ei toteutunut. Viime marraskuussa hän kertoi keränneensä 2,5 miljardia euroa ostaakseen italialaisen jalkapalloseuran FC Internazionalen.

Zilliacus toimi aikoinaan Nokian aluejohtajana Aasiassa ja on Nokia-aikojensa jälkeen asettunut Singaporeen, missä hän on toiminut useissa eri alojen yrityksissä. 

Hän on toiminut myös jalkapalloseura HJK:n hallituksen puheenjohtajana 1980-luvulla ja jääkiekkojoukkue Jokerien osaomistajana.

Zilliacuksen pidätysmääräyksestä kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat