Blaupunkt toi 1980-luvun autoradion tähän päivään – kasettiluukku kätkee taakseen moderneja ominaisuuksia

Blaupunktin uusi autoradio on kädenojennus heille, jotka haluavat iäkkääseen autoonsa moderneja ominaisuuksia tyyliä rikkomatta.

Monille autoharrastajille autoradion etupaneelin ulkonäkö on aivan yhtä tärkeä kuin kaiuttimien äänenlaatu. 

Erityisesti hieman iäkkäämpiin autoihin liian modernin näköiset radiot värikkäine LED-valoineen eivät kuitenkaan oikein istu. Ja jos onnistuu löytämään alkuperäisen radion esimerkiksi 1970-luvun autoon, niin sillä ei sitten kuunnellakaan muita kuin kasetteja.

Moniin radioihin on jälkikäteen viritelty esimerkiksi AUX-liitäntä joko valmistajan tai käyttääjän toimesta, mutta sekään ei ole enää ihan se kaikkein kätevin saati nykyaikaisin ratkaisu.

Blaupunktilla on kuitenkin apu tarjolla. Se on esitellyt 1980-luvun SQR 46 Bremen -radiosta nykypäivän standardit täyttävän version. Radiota ei erota alkuperäisestä mallista, ellei satu kurkkaamaan kasettiluukun taakse. Sinne on nimittäin piilotettu USB- ja SD/SDHC-liitännät.

Ilmastointi on yleinen vakiovaruste jo käytetyissäkin autoissa 1:40
VIDEO: Ilmastointi on yleinen vakiovaruste jo käytetyissäkin autoissa.

SQR 46 Bremen DAB on varustettu nimensä mukaisesti DAB-tekniikalla eli se kykenee vastaanottamaan radiolähetyksiä myös digitaalisessa muodossa perinteisen FM:n lisäksi. Uudesta Bremenistä löytyy luonnollisesti myös Bluetooth.

Radio istuu nätisti esimerkiksi 1980- ja 1990-lukujen taitteen Bemareihin, Mersuihin, Porscheihin ja Saabeihin, mutta halvalla sitä ei omakseen saa. Blaupunkt on nimittäin asettanut radion ohjehinnan 449 euroon.

blaupunkt radio (1)

Lähde: Blaupunkt, Autoblog

Lue myös:

    Uusimmat