Mainos

Bikini fitness -kisaajat kertovat pakkomielteisistä treeneistä ja holtittomasta ahmimisesta: "Se ei todellakaan ole sen arvoista"

Bikini fitness -kisojen takahuoneessa monet kärsivät kovasta uupumuksesta. 

Bikini fitnessissä kisanneet Chessie King ja Oenone Forbat kertoivat Independent-lehdelle harrastuksen varjopuolista.

King halusi lajin myötä kokeilla, miten paljon kykenee muokkaamaan vartaloaan. Vaikka hän oppi valtavasti treenaamisesta ja ravinnosta, myös varjopuolia esiintyi: King jäi koukkuun treenaamiseen ja oikeanlaiseen syömiseen. Naisen mukaan kisojen takahuoneessa monet kärsivät kovasta uupumuksesta.

– Kellään (tytöistä) ei ollut yhtään energiaa. Kaikki joivat punaviiniä poistaakseen vettä kehostaan. He olivat niin nääntyneitä, ja oli surullista nähdä heidät, King kuvaa.

Forbatilla ei ollut valmentajaa, mutta hän treenasi silti rankasti.

– Se ei todellakaan ole terveellinen elämäntapa kellekään, kun jatkuvasti altistaa kehonsa stressille sekä valmistautuessaan että kisakauden jälkeen, Forbat sanoo.

– Henkilökohtaisesti en enää koskaan haluaisi kisata. En usko, että saisin siitä mitään, ja se todella vaikutti mielialaani negatiivisesti jälkeenpäin, kun painoni nousi, hän jatkaa.

Kumpikin naisista tunnustaa ahmineensa ruokaa, kun kisa oli ohi. Forbatin mukaan hän "ei voinut lakata syömästä" kuukausiin kisan jälkeen. King puolestaan meni kisapaikalta suoraan ruokakauppaan.

– En kirjaimellisesti voinut odottaa, että saisin suuren pussin valkosuklaanappeja. Söin ne, ennen kuin olimme kiertäneet koko supermarketin. Näytin pakkauksen myyjälle kassalla ja hän kysyi "söitkö juuri koko perhepakkauksen?", King kuvaa.

Terveen ruokasuhteen löytäminen uudelleen vei puolitoista vuotta.

"Vasemman kuvan aikaan olin menettänyt kontrollin"

Kumpikin naisista jakaa nyt kehopositiivisia kannustuskuvia Instagramissa. He korostavat, että kisaaminen oli arvokas kokemus, mutta enää kumpikaan ei lähtisi kilpailemaan.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

King jakoi Instagramissa kuvan, jossa esittelee kehoaan liikunta-addiktina ja myöhemmin, kun tasapaino on löytynyt. Seuraajiltaan hän kysyy, onko tärkeämpää näyttää hyvältä, vai tuntea olonsa hyväksi. Siinä, treenaako halusta vai pakkomielteestä, on naisen mukaan eroa.

– Vasemman kuvan aikaan olin menettänyt kontrollin ja treenaaminen ja jokaisen kalorin laskeminen valtasivat elämäni, King kuvaa.

– Olin addiktoitunut, en vain siihen, että näyttäisin niin hoikalta kuin mahdollista, mutta olin pakkomielteinen kuntosalin suhteen, vietin ihan liikaa aikaa siellä ja se ajoi tärkeysjärjestyksessä sellaisten asioiden ohi, joita sen ei olisi pitänyt ohittaa.

Toisessa kuvassa hän ei ole käynyt salilla 16 päivään munuaistulehduksen vuoksi. Nykyisin hän ei enää treenaa pakkomielteisesti.

– Nyt astun ulos salilta tyytyväisenä, voimakkaana ja energisenä, verrattuna uupuneeseen ja kipeään minuun vasemmassa kuvassa, King sanoo.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Forbat on jakanut useita kuvia vatsalihaksistaan osoittaakseen, ettei täysi rasvattomuus aina ole paras vaihtoehto.

– Vasemman kuvan aikaan kisasin, söin valtavan alijäämäisesti ja treenasin naurettavasti, ja kuten voitte nähdä, olin todella pieni, mutta saatoin nähdä vain vikani, Forbat kertoo erään kuvansa yhteydessä.

Kisatessaan Forbat kävi kuntosalillaan mielessään vain yksi ajatus: hän halusi eroon "ongelma-alueistaan". Lopulta Forbat näki peilistä pelkkiä vikoja ja ongelmia, ei koskaan tuloksia tai hyviä puolia.

– Jos uhraat koko sosiaalisen elämäsi yrittäessäsi saada täydellisen "bikinivartalon", totta kai tulet olemaan ankara itsellesi tauotta, koska tuo on ainoa tavoitteesi. Olen ollut siellä, se ei todellakaan ole sen arvoista.

Lähde: Independent.co.uk, Instagram

***

9:00


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.