Beaujolais Nouveau

Le Beaujolais nouveau est arrivé!

Marraskuun kolmas torstai yhdistää viininharrastajat kautta maailman: silloin juhlitaan viinisadon valmistumista korkkaamalla keskiyöllä Beaujolais Nouveau, nuori Beaujolais-viini. Beaujolais Nouveau -hupiin kuuluu määrittää, minkä hedelmän maku tuntuu päällimmäisenä. Mansikka, kirsikka, banaani, vadelma ja päärynä ovat suosittuja havaintoja. Uuden sadon beaujolais-viinin myynti alkaa ympäri maailmaa tänä vuonna 21.11.

Viini on konstailemattoman kevyt, raikas ja notkea, eikä sitä tarvitse nauttia ryppy otsassa. Se sopii hyvin buffet-pöydän viiniksi tai mutkattomaan yhdessä oloon. Sen kanssa maistuvat muun muassa juustot, piirakat, laadukkaat makkarat, pateet ja salaatit. Varsinkin hieman täyteläisempi Beaujolais-Villagesista tuleva nouveau sopii hyvin myös esimerkiksi kananpojan ja muiden kevyehköjen liharuokien kanssa.Parhaimmillaan Beaujolais Nouveau on hieman viilennettynä, noin 12-14 asteisena. Se säilyttää parhaat ominaisuutensa noin kuukauden ajan myyntihetkestä.

Alkosta kerrotaan, että vuosikerta 2002 Beajolais'n alueella oli erinomainen. Alkosta on saatavilla kaksi Beaujolais Nouveau-viiniä: Mommesinin Beaujolais Nouveau 2002 (7,22 e)sekä Georges Duboeufin Beaujolais-Villages Nouveau 2002 (7,41 e).

Beaujolaisin viinialue sijoittuu itäiseen Ranskaan Bourgognen eteläpuolelle ja Rhonen laakson pohjoispuolelle. Beaujolais'n seutu on kumpuilevaa kaakkoisrinnealuetta, joka soveltuu erinomaisesti viininviljelyyn. Ilmasto on leuto ja vain harvoin todella kylmä. Beaujolais-vuoret tarjoavat hyvän suojan tuulta, sadetta sekä pakkasta vastaan. Alueen maaperä on graniittia. Eteläisissa osissa esiintyy myös kalkki- ja savimaata. Viljelyala on yhteensä 22 000 hehtaaria. Ulkomaille viinistä menee 60 prosenttia. Beaujolais nouveau -viinien valmistuksessa käytetään erikoismenetelmää, jonka ansiosta käyminen tapahtuu nopeasti. Kokonaiset rypäleet käyvät vain viisi päivää suljetussa, hiilidioksidilla täytetyssä tankissa.

Beaujolais Noveau -viini torstaina myös Finnairilla

Myös Finnair esittelee uuden beaujolais-viinin Helsingistä lähtevillä Euroopan-reiteillään samana päivänä. Viini tarjotaan turistiluokassa lennoilla, joilla nautitaan lämmin lounas ja päivällinen. Business-luokan lennoilla beaujolais on vaihtoehtona muille viineille. Lentoyhtiölle viinin toimittaa tuottaja Georges Duboeuf.

Finnairin viinikellari on monena vuotena palkittu lentoyhtiöiden parhaana. Tuorein tunnustus on viime kesältä. Silloin yhtiön kaukolennoilla liikemiesluokassa tarjoama samppanja arvioitiin parhaimmaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja