BBC: Nyrkkeilyn ex-maailmanmestari paljastaa kärsineensä mielenterveysongelmista

4:45
Videolla juttua Robert Heleniuksen uranäkymistä.

Ammattinyrkkeilyn entinen kevyen välisarjan ja välisarjan maailmanmestari Ricky Hatton kertoo BBC:lle haluavansa auttaa muita kertomalla julkisesti mielenterveysongelmistaan.

– Jos nyrkkeilijä voi tulla esiin ja kertoa itkevänsä joka päivä ja olevansa vaikeuksissa, se on valtavan tärkeää. Koska olen itse käynyt sen läpi, pidän nyt tehtävänäni auttaa niitä, jotka kärsivät mielenterveysongelmista, Hatton sanoi.

Brittinyrkkeilijöistä raskassarjalaiset Tyson Fury ja Frank Bruno ovat aiemmin kertoneet mielenterveysongelmistaan julkisuudessa. Hattonin mukaan ongelmat ovat yleisiä nyrkkeilyssä.

–  Nyrkkeily on yksinäistä työtä. Olet yksin kehässä, ja siksi nyrkkeilijät kärsivät todennäköisemmen kuin muut. Meille pitäisi olla apua tarjolla. Jalkapalloilijoilla on pelaajayhdistys, mutta nyrkkeilijöille ei ole mitään sellaista. Kun aikasi päättyy, sanotaan vain että hienoa Ricky, kiitos että pääsit paikalle, sitten seuraava mestari. Vaikka olisi kuinka menestynyt ja tienannut miten paljon tahansa, sitä jää yksin, Hatton sanoi.

Aggressiivinen ottelutyyli

Hatton, 41, aloitti ammattilaisuransa 1997 ja nousi Britanniassa suureen suosioon aggressiivisella ottelutyylillään. Hän nousi WBU-liiton mestariksi 2001 ja vuonna 2005 IBF- ja WBA-liittojen tittelit.

Hatton kärsi ensimmäisen tappionsa 2007 Floyd Mayweatherille. Tämän jälkeen Hattonin välit valmentaja Billy Grahamiin ja vanhempiinsa katkesivat. Vuonna 2009 Hatton kärsi musertavan tyrmäystappion Manny Pacquiaolle.

– Huonot asiat kasautuivat, ja se laittoi alueelle depression, Hatton kertoi.

Hatton kertoo päässeensä sopuun lähimpiensä kanssa ja sanoo olevansa hyvässä kunnossa.

–  Minulle on yhä huonoja päiviä, mutta ei läheskään siten kuin ennen. Kyse on avautumisesta, ei salaisuuksia. Jos jokin painaa mieltä, pitää ottaa puhelin käteen ja kertoa jollekin. Sen ei saa antaa kasautua, Hatton sanoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja