Bambusta pöydälle kauniit tabletit

Bambusta on helppo tehdä pöydälle eksotiikkaa henkivät kauniit tabletit. Koska bambu on luonnonmateriaali, se luo lämmintä tunnelmaa kotiin.

Bambutabletteja varten tarvitset:

- ison nipun bamburuokoja. Yksi matto tarvitsee noin 16 metriä ohutta bamburuokoa.

- 3,6 metriä narua tablettia kohti

- terävän sahan

Tee näin:

1. Sahaa bamburuo'oista 34-36 cm:n mittaisia pätkiä. Keskenään eripituiset ruo'ot tuovat tabletteihin mukavaa kontrastia.

2. Ota 45 ruokoa ja asettele vierekkäin laittaen sekaisin ohuempia ja paksuja ruokoja. Leikkaa narusta kaksi 180 cm:n mittaista pätkää.

3. Taita naru kaksinkerroin ja aseta se lattialle suorana. Mieti, mihin kohti bambua haluat sidonnat tehdä. Sopiva kohta on esimerkiksi 3 cm ruo'on reunasta. Laita bambu poikittain narun päälle, noin parin cm:n päähän naurun taitoskohdasta. Kierrä narun vapaat päät bambun ympäri ja sujauta molemman päät taitoskohdan muodostamasta reiästä. Vedä naru tiukaksi.

4. Aseta seuraava ruoko noin parin cm:n päähän edellisestä narun päälle. Kiepauta taas narun molemmat päät ruo'on ympäri ja sujauta kahden narun välisestä reiästä. Vedä naru tiukaksi. Toista tätä, kunnes kaikki 45 ruokoa ovat tiukasti kiinni toisissaan narun avulla. Sido lopuksi naru päät.

5. Sido bambut samalla tavalla myös toisesta päästään.

Eloa ja vaihtelua tabletteihin saat käyttämällä värikästä narua ruokojen sitomiseen. Esimerkiksi turkoosi, lime ja viininpunainen sopivat kauniisti ruskean kanssa.

Myös bamburuokoja myydään erivärisinä. Myynnissä on ainakin vaaleanruskeita, punaruskeita, vihreitä ja mustia ruokoja. Valitse sisustukseesi sopiva väri.

Samalla tekniikalla voit tehdä myös kynttilänjalkoja, lasinalusia tai kaitaliinan vaikkapa olohuoneen pöydälle.

MTV3/styleathome.com

Kuvat: Colourbox

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja